Wij delen
onze kennis graag met jou

Kennisblogs

We delen niet alleen onze kennis met jou. We maken die kennis ook praktisch toepasbaar. Lees onze tips en adviezen op het gebied van informatiemanagement, proces- en verandermanagement, automatisering en effectief samenwerken. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze consultants of laat een bericht achter in onze chat.

I-visie & beleid

Het bulldozereffect bij gemeenten

Het bulldozereffect bij gemeenten Rijd niet ‘blind’ door. Beheers de doorontwikkeling van je informatievoorziening! Een bulldozer is een machtige machine als je een stuk grond…

Wim Hoekstra
18 januari 2023 - 3 min lezen
Implementatie & adoptie

De Omgevingswet: hoe houden we de moed erin?

En toen werd de inwerkingtreding van de Omgevingswet opnieuw uitgesteld. Vooralsnog tot 1 juli 2023. Merk je dat daardoor de motivatie in jouw organisatie minder wordt? Met de volgende acties houd je de moed erin!

Marleen Duinkerken
8 december 2022 - 7 min lezen
Data & datagedreven overheid

Dit zijn de 7 belangrijkste speerpunten voor gemeenten in 2023

Het komend jaar staat voor gemeenten voor een groot deel in het teken van flink doorpakken op bekende thema’s. We hebben de 7 belangrijkste speerpunten voor je op een rij gezet.

Klaas Bolte
8 december 2022 - 10 min lezen
Data & datagedreven overheid

SOR: sta niet stil, zorg dat je je data op orde krijgt

Voor samenhangende objectenregistratie (SOR) moet je zelf je data op orde krijgen, ongeacht hoe de SOR er precies uit komt te zien. Werk aan de winkel dus. We helpen je op weg

Erik Lückers
8 december 2022 - 4 min lezen
Implementatie & adoptie

Omgevingswet: zo gebruik je de extra tijd nuttig

Als DSO-experts vinden we het nieuwe uitstel van de Omgevingswet niet prettig. Als projectleiders bij verschillende gemeenten hebben we nu wat meer tijd de mensen, techniek, processen en organisatie nog beter voor te bereiden. En die tijd gaan we goed gebruiken. Ons advies aan jou is hetzelfde te doen. Lees welke concrete acties je kunt uitvoeren.

Adrie van Bohemen
8 december 2022 - 3 min lezen
Implementatie & adoptie

“De Woo is een kans het vertrouwen van de burger terug te winnen”

Een betrouwbare en gastvrije gemeente. Dat staat genoemd als prioriteit nummer 1 in het collegeprogramma van de gemeente Roosendaal. We vroegen wethouder Evelien van der Star naar de rol die de Woo speelt in de ambities van Roosendaal.

Daphne Verstegen
8 december 2022 - 5 min lezen
I-visie & beleid

In 5 stappen naar een nieuw informatiebeleid

Hoe zorg je ervoor dat je informatiebeleid aansluit bij je organisatiedoelen? Dat je anticipeert op technologische ontwikkelingen zonder te ver voor de troepen uit te lopen? En dat je plan daadwerkelijk wordt uitgevoerd en niet in een diepe la verdwijnt?

Klaas Bolte
8 december 2022 - 5 min lezen
Dienstverlening

De do’s en don’ts bij de implementatie van de Woo

Met de Wet open overheid (Woo) moet overheidsinformatie beter te vinden, uit te wisselen, te ontsluiten en te archiveren worden. We zetten 5 do’s en 3 don’ts bij de implementatie van de Woo voor je op een rij.

René Wanders
8 december 2022 - 6 min lezen
I-visie & beleid

Podcast Digitale ecosystemen

Hoe verandert de overheid van ‘buitenstaander’ in een actief onderdeel van ‘digitale’ ecosystemen? Waar liggen de kansen? Nancy Roos-Beukers, CCO bij Solvinity, en Wim Hoekstra, partner en consultant bij Quarant vertellen hierover in deze podcast.

Kitty Lommers
2 december 2022 - 2 min lezen