Wij delen
onze kennis graag met jou

Kennisblogs

We delen niet alleen onze kennis met jou. We maken die kennis ook praktisch toepasbaar. Lees onze tips en adviezen op het gebied van informatiemanagement, proces- en verandermanagement, automatisering en effectief samenwerken. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met een van onze consultants of laat een bericht achter in onze chat.

Implementatie & adoptie

Omgevingswet: bereid je voor op 1 januari 2024

Omgevingswet: train voldoende voor de marathon die 1 januari 2024 start 1 januari 2024 gaat het dan echt gebeuren: de Omgevingswet treedt in werking. Dit…

Adrie van Bohemen
24 mei 2023 - 12 min lezen
Data & datagedreven overheid

Een stevig geo-fundament onder het datahuis van je gemeente? Zo doe je dat!

In 7 stappen naar een stevig geo-fundament onder het datahuis van je gemeente Geodata kunnen een belangrijke rol spelen in de wens van veel gemeenten…

Erik Lückers
24 mei 2023 - 11 min lezen
I-visie & beleid

Innovatie: van een lege huls naar daadwerkelijk slimmere oplossingen

Innovatie komt bij gemeenten zelden echt van de grond. We zetten bekende innovatie-valkuilen voor je op een rij. En we geven je vijf tips die je helpen in je zoektocht naar nieuwe oplossingen voor moeilijke kwesties, vraagstukken en opgaven.

Dennis van der Valk
7 mei 2023 - 5 min lezen
I-visie & beleid

De belangrijkste aandachtspunten voor je IT-sourcing strategie

Met de juiste sourcing strategie kun je de ambities van je organisatie voor de dienstverlening en bedrijfsvoering een flinke boost geven. We zetten de belangrijkste aandachtspunten daarvoor voor jou op een rij.

Dennis van der Valk
28 maart 2023 - 12 min lezen
Data & datagedreven overheid

De volgende stap in datagedreven werken voor gemeenten

Om de dienstverlening en bedrijfsvoering te verbeteren, transparante besluiten te nemen en grote maatschappelijke vraagstukken op te pakken, willen steeds meer gemeenten datagedreven werken. Maar wat bedoelen ze daar eigenlijk mee? Hoe maak je de stap van wat losse experimenten naar een gestructureerde aanpak? Welke hulpmiddelen helpen daarbij? En welke valkuilen moet je vermijden?

René Wanders
28 maart 2023 - 14 min lezen
Implementatie & adoptie

Op weg naar een wendbare organisatie? Vergroot je verandervermogen!

Op weg naar een wendbare organisatie? Vergroot je verandervermogen! Een project is niet geslaagd als gebruikers de verandering die daarbij hoort niet omarmen. Vandaar dat gebruikersadoptie…

Herman Hogendoorn
28 maart 2023 - 14 min lezen
Dienstverlening

Meer grip op het sociaal domein

In de meeste gemeenten is de hulp aan kwetsbare inwoners niet op het gewenste niveau. Hoe kun je als gemeente meer grip op het sociaal domein krijgen?

Menno van der Horst
27 maart 2023 - 13 min lezen
Data & datagedreven overheid

Data-ethiek voor gemeenten: hoe dan?

Gaat het gebruik van data en algoritmes eigenlijk wel samen met het hanteren van ethische waarden? We denken van wel. Maar niet als je ethiek ziet als iets dat je erbij moet doen. Het gaat erom dat je duidelijke ethische richtlijnen opstelt, die onderdeel maakt van al je processen, algoritmes en andere software en dit alles transparant maakt en controleert.

Dennis van der Valk
21 maart 2023 - 14 min lezen
Nieuws

Afscheid Annemieke

Met groot verdriet delen we mede dat onze voormalige collega Annemieke Claassen op woensdag 8 maart is overleden. Annemieke heel erg bedankt wat je ons allemaal voor moois hebt gebracht. Vandaag is de uitvaart. Haar dierbaren wensen we heel veel sterkte toe met het verwerken van dit grote verlies. 

Herman Hogendoorn
16 maart 2023 - 1 min lezen