Wij hebben hart voor
de publieke zaak

Help jij lokale overheden mee vooruit?


Wil jij bijdragen aan een veilige en plezierige samenleving en een betrouwbare overheid die klaar staat voor haar burgers? Dan zie jij dat klantgerichte, rechtmatige en doelmatige dienstverlening hiervoor nodig is. Als Consultant bij Quarant help je dan ook technologische, wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen te integreren in de bedrijfsvoering en dienstverlening. En je helpt visie en beleid met de uitvoering te verbinden, processen te optimaliseren en managers en medewerkers in beweging te brengen. Zo breng jij burgers en overheid dichterbij elkaar.

Ligt jouw hart bij de publieke zaak? Bekijk dan onderaan deze pagina onze vacatures!
Of solliciteer direct via het sollicitatieformulier. Dit kost je slechts een paar minuten van je tijd.

Werken bij Quarant

Luister hier hoe het is om bij ons te werken.
Wim Hoekstra vertelt.

Wat wij jou bieden

  • Je werkt aan projecten die er echt toe doen. Als consultant sta je midden in het veld in plaats van aan de zijlijn.
  • Je gaat werken in een team met inspirerende en enthousiaste collega’s. Van frisse starters tot doorgewinterde professionals.
  • Samen bezitten we een enorme berg aan kennis en expertise. We leren van elkaar en houden elkaar scherp.
  • Ruimte om je persoonlijk te ontwikkelen. Alleen dan kun je je ook professioneel goed ontwikkelen.
  • We stimuleren je je kwaliteiten maximaal in te zetten.
  • Je bent onderdeel van het team. Het teamgevoel wordt versterkt met onze dagelijkse online dagstart, het maandelijkse Q-overleg en verrassende teamuitjes.

  • Bij ons mag je gewoon jezelf zijn. We zijn open en eerlijk en luisteren naar elkaar.
  • Een marktconform salaris met bonusregeling. De hoogte daarvan is op basis van jouw kennis en ervaring bespreekbaar..
  • Een mobiliteitsregeling met een auto als je dat wenst.
  • Je krijgt direct een vast contract.

Al ruim 20 jaar zijn wij het onafhankelijke adviesbureau voor lokale overheden. Dit doen wij met veel plezier en enthousiasme, want ons hart ligt bij de publieke zaak. Ook ligt ons hart bij onze Quaranters. We vinden het belangrijk dat je steeds het beste uit jezelf haalt en prettig kunt werken. Transparantie, flexibiliteit en durf dragen daar aan bij.

Ik werk graag bij Quarant omdat zij mij de verantwoordelijkheid geven die past bij mijn ambities. Hierdoor kan ik mijzelf maximaal uitdagen en mijn leercurve vergroten.
Joeri Primowees
Consultant

Onze vacatures

Vacature Consultant strategisch informatiemanagement

Jij begrijpt dat zoveel mogelijk zaken digitaliseren niet het hoofddoel is van de digitale transformatie. Het gaat erom digitale technologieën zo in te zetten dat ze extra waarde toevoegen aan je dienstverlening en bedrijfsvoering. Deze transformatie raakt naast de techniek en bedrijfsprocessen, ook de houding en het gedrag van medewerkers, managers en bestuurders. Jij weet hoe je dit alles in samenhang bij gemeenten verder vorm kunt geven. Met een scherpe blik vooruit, een logische strategie en concrete stappen met duidelijke doelen. Zo help jij gemeenten te transformeren naar wendbare en toekomstbestendige organisaties.

Vacature Consultant geo- objectregistraties

Zet jij de mogelijkheden van GEO op de kaart? GEO-data is steeds vaker het fundament voor het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. ‘Objectgericht denken’ en ‘sector overstijgende informatie’ zijn de sleutelbegrippen om dit fundament te kunnen leggen. Jij weet hoe je de mogelijkheden van GEO-data als ‘linking pin’ kunt gebruiken in de informatiehuishouding van lokale overheden. En hoe je GEO-beheerders meer kunt betrekken bij vragen die spelen bij de vakafdelingen. Die kennis en vaardigheden zet je graag in om gemeenten meer te laten denken in objecten en in 3D in plaats van platte kaarten. Pak jij deze uitdaging aan? Solliciteer dan snel!

Vacature Consultant datagedreven sturing

Datagedreven werken en sturen staan bij veel gemeenten nog in de kinderschoenen. Jij gaat daar verandering in brengen, door deze ontwikkeling relevant te maken voor gemeenten en samen stappen te zetten naar meer databedrevenheid. Hierbij kijk je niet alleen naar de technische aspecten. De organisatorische aspecten en het uiteindelijk meekrijgen van medewerkers in de wereld van datagedreven werken zijn net zo belangrijk voor je. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Door te werken aan een gezamenlijke visie en die met concrete stappen in de praktijk te brengen. Dat maakt datagedreven werken leuk! Wil jij hiermee aan de slag? Solliciteer dan snel!

Vacature Consultant informatiebeveiliging – CISO

Jouw handen jeuken als je die berichten leest. Want je weet hoe belangrijk het werk van gemeenten is en hoe gevoelig de gegevens zijn waarmee ze werken. En je weet als geen ander hoe gemeenten de kwetsbaarheden in hun complexe IT-landschap inzichtelijk kunnen maken. Bovendien ken je praktische maatregelen waarmee gemeenten die risico’s structureel naar een aanvaardbaar niveau kunnen brengen. Wil jij aan de slag? Solliciteer dan snel!

Vacature Consultant sourcing en strategie

Specialistische functies zijn moeilijk in te vullen. Daardoor staan gemeenten voor de vraag: ‘waar zet ik mijn schaarse mensen en middelen op in?’ Dat vraagt om continu afwegen wat de meeste waarde oplevert voor burgers en de organisatie, ook als het gaat om IT-diensten. Jij als sourcing-specialist vertaalt de strategische doelen en bedrijfsdoelstellingen van een gemeente naar een antwoord hierop. En je helpt gemeenten bij de uitwerking daarvan. Ben jij dit? Solliciteer dan snel.

Vacature Consultant informatiemanagement sociaal domein

Voor gemeenten is het lastig grip op het sociaal domein te krijgen. Het is een onderwerp dat jou enorm raakt. Daarom gebruik je je kennis van informatiemanagement graag om te zorgen voor een betere dienstverlening aan burgers die het even niet alleen redden. Je speerpunt is de verbetering van informatie-uitwisseling. Om dat voor elkaar te krijgen, beweeg je je als een vakinhoudelijke spin door het web van afdelingen in de organisatie en ketenpartners. Herken je je hierin? Solliciteer dan op deze vacature!

Vacature Consultant gebruikersadoptie

Is veranderen een ambacht dat jij beheerst? Als veranderspecialist weet jij als geen ander dat nieuwe applicaties, processen en wetten één ding met elkaar gemeen hebben: als medewerkers de veranderingen die erbij horen niet omarmen, leveren de investeringen niet op wat men in gedachten had. Sterker nog, jouw uitdaging is om het totale verandervermogen van de organisatie te vergroten. Herken jij jezelf hierin? Solliciteer dan op deze vacature!