Hoe krijg je alle
veranderingen doorgevoerd
& omarmd in de organisatie?

Implementatie & adoptie

Lokale overheden hebben continu te maken met de implementatie van nieuwe wetgeving, zoals de Omgevingswet. Daarnaast digitaliseert onze samenleving en zullen medewerkers zich regelmatig nieuwe communicatie- en werktechnieken eigen moeten maken. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je nieuwe wetgeving tijdig kunt uitvoeren? Welke nieuwe systemen zijn nodig? Welke werkprocessen moeten worden aangepast? En welke opleidingen hebben medewerkers nodig om goed met de nieuwe (digitale) systemen om te kunnen gaan? 

Download onze Wetswijzigingskalender
Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen & hun impact op jouw organisatie

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Klik hier voor meer over de wetswijzigingskalender.

Implementatie Omgevingswet

De implementatie van de Omgevingswet is de grootste en meest complexe opgave voor lokale overheden de komende jaren: nieuwe systemen, werkprocessen én een andere manier van werken. Hoe houd je zicht op wat er allemaal moet gebeuren en wat de afhankelijkheden daarin zijn? Met onze Quick-scan Omgevingswet helpen we gemeenten te bepalen waar ze nu staan, welke acties ze de komende periode minimaal moeten uitvoeren en in welke volgorde ze dat het beste kunnen doen.

AVG & informatiebeveiliging

Het is prachtig wat organisaties allemaal met informatie kunnen doen. Kijk bijvoorbeeld naar hoe overheden efficiënter en effectiever functioneren dankzij data en een datagedreven werken. Volop kansen dus… Maar helaas zijn er ook veel bedreigingen die al het moois teniet doen zodra je de privacy en informatiebeveiliging niet op orde hebt. Iedereen kent voorbeelden van datalekken en gijzelingsacties. Daarom is het belangrijk dat je met hetzelfde enthousiasme waarmee je de mogelijkheden van informatie benut, de privacy en veiligheid ervan borgt.

Wet Open Overheid (WOO)

Burgers verwachten dat de overheid transparanter wordt. Met de Wet open overheid (Woo) wordt hierin een nieuwe stap gezet. De wet treedt naar verwachting op 1 mei 2022 in werking. Overheden moeten vanaf dan actief informatie openbaar maken voor burgers.

Voor wie?

De wet gaat gelden voor alle overheden. Je moet dus zorgen dat je eigen informatiehuishouding goed op orde is en dat informatie duurzaam toegankelijk is. Overheden krijgen 5 jaar de tijd om de informatie uit de verschillende wettelijke categorieën openbaar te maken. Om de eigen informatiehuishouding goed op orde te krijgen, heb je 8 jaar de tijd. Hoe pakt jouw organisatie dat aan?

Gebruikersadoptie

Bij projecten gaat er vaak veel tijd zitten in het projectmanagement. Er is een opdrachtgever, er zijn duidelijke doelen, een planning, acties, budget en een projectteam. Iedereen binnen het projectteam is enthousiast en weet wat er gaat gebeuren, waarom, wanneer en hoe. Maar weten medewerkers dit ook? Helaas vaak niet. En dat maakt dat de veranderingen in werkprocessen, nodig om als organisatie echt de vruchten van een project te plukken, vaak heel moeizaam of helemaal niet van de grond komen. Met een doordacht plan voor gebruikersadoptie help je medewerkers veranderingen te omarmen.

Meer informatie?

Stel je vraag aan Han, Job, Marleen, Adrie of Herman. Of laat een bericht achter in de chat.

Consultant
Han Kuiper
Wetten worden vaak met een nobel doel opgesteld: veilig wonen in een schone leefomgeving. Helaas worden wetten vaak zo complex, dat het oorspronkelijke doel uit het oog verloren wordt. Ik maak wetgeving weer begrijpelijk, met als specialisme de Omgevingswet, zodat we veiliger leven in een schoner Nederland.
Pagina delen:

Samen gaan we aan de slag. Doe je mee?

WORKSHOP

Workshop Slimmer werken: ervaar de kracht van verbeteren


Budgetten die steeds krapper worden? Steeds meer taken? Te veel administratieve ballast? Te veel klachten van klanten? Te lange doorlooptijden? Het kan ook anders! De workshop Slimmer Werken laat je ervaren zien hoe je jouw processen kunt verbeteren.