Podcast voor gemeenten

Beluister hier onze podcasts over onderwerpen als:

  • Omgevingswet: zorg dat medewerkers klaar zijn voor de start.
  • Digitale transformatie: wat krijgen gemeenten op zich afgevuurd?
  • Op weg naar een wendbare organisatie? Vergroot je verandervermogen!
  • ‘Participeren kun je leren’ – De rol van de overheid binnen digitale ecosystemen
  • De cultuur van Quarant – hoe is het om bij ons te werken?

Volg ons op Spotify!

Op 1 januari 2024 treedt de Omgevingswet in werking. Dit betekent dat je als gemeente nog iets meer dan een half jaar hebt om te zorgen dat je voldoet aan de minimumeisen en om de transformatie in gang te zetten, waarmee je op den duur de beloften van de Omgevingswet (zoals snellere procedures en meer maatwerk) waar gaat maken. Quarant kan je helpen om je organisatie en je medewerkers klaar te stomen voor de start op 1 januari. Hoe zorg je dat je klaar bent voor de start en dat je dienstverlening niet omvalt? Adrie van Bohemen, Partner en Consultant bij Quarant, vertelt hier meer over en geeft concrete handvatten waar je als organisatie mee aan de slag moet.

Ronde Tafel gemeenten 3 oktober

‘Gemeentelijke opgaven:
van geodata naar sturingsinformatie’

Hoe zet je je geo-data effectief en samenhangend in als fundament voor je beleid?


Digitaal transformeren is ook voor gemeenten een prioriteit geworden. Hoe ziet de snelgroeiende rol van digitalisering in de lokale overheid eruit? Wat zijn de ontwikkelingen en waar liggen de uitdagingen? Hoe gaan gemeenten bijvoorbeeld om met de enorme stroom aan wet- en regelgeving die op hen afkomt? Wim Hoekstra, Partner en Consultant bij Quarant, ging tijdens de live-uitzending ⁠Lets Talk Business⁠ op New Business Radio hierover in gesprek met Martine Hauwert. Centraal stond de vraag: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die op gemeenten afkomen dit jaar? Hoe dragen sourcing en I-governance eraan bij die ontwikkelingen aan te kunnen?
Een project is niet geslaagd als gebruikers de verandering die daarbij hoort niet omarmen. Vandaar dat gebruikersadoptie bij ieder project een belangrijke plaats hoort in te nemen. Gemeenten hebben momenteel met zoveel (technische, wettelijke en maatschappelijke) veranderingen te maken dat aandacht per project voor gebruikersadoptie niet meer voldoende is. Adoptie kan alleen slagen met voldoende aandacht voor de medewerker!
Het is tijd het verandervermogen van je organisatie in zijn geheel te vergroten. Dan pas ben je voorbereid op de grote veranderopgaven die op gemeenten afkomen.

Herman Hogendoorn (Partner & Consultant bij Quarant), Job Coenen (oud-Quaranter en Projectleider adoptie bij gemeente Noordwijk) en Kasper Hoekstra (Adviseur projecten bij gemeente Noordwijk) gingen hierover met elkaar in gesprek.
“Participeren kun je leren”. De kracht van een (digitaal) ecosysteem komt uit het ecosysteem zelf; hoe beter het zichzelf organiseert, hoe effectiever het zal worden. Ook de overheid moet als onderdeel van dit ecosysteem worden gezien. Hoe verandert de overheid van ‘buitenstaander’ in een actief onderdeel van dergelijke ‘digitale’ ecosystemen? Waar liggen de kansen? Nancy Roos-Beukers, CCO bij Solvinity, en Wim Hoekstra, Partner en Consultant bij Quarant, vertellen hierover in deze podcast.
Wim Hoekstra, Partner en Consultant, vertelt over de bedrijfscultuur van Quarant – Wij zijn een club enthousiaste consultants die de daad bij het woord voegen, met ieder zijn expertise. We maken plezier op de werkvloer en zijn professioneel als het moet. Kom je bij ons werken? Dan ben jij onderdeel van ons team. Onze teamspirit wordt versterkt door onze dagelijkse online dagstart, maandelijkse teamdag en verrassende teamuitjes. Bij je collega’s kun je altijd terecht voor een praatje of hulpvraag. En we dagen elkaar uit om je kwaliteiten maximaal in te zetten. Durf jij het aan? Bekijk onze vacatures.

Wil je meer weten over één van deze onderwerpen?

Klaas beantwoordt graag jouw vraag en denkt met je mee. Of ga in gesprek met één van onze collega’s.

Consultant
Klaas Bolte
Mijn kracht ligt op het gebied van informatiebeleid, projectportfolio, projectmanagement en het initiëren van nieuwe samenwerkingsvormen. Ik weet mensen mee te krijgen in een verandering en gezamenlijke belangen te behartigen. Ook heb ik gevoel voor het samenspel tussen bedrijfsvoering en politieke belangen.
Pagina delen: