Beluister onze radio-uitzending Let’s Talk Business

Martine Hauwert ging tijdens de live-uitzending Lets Talk Business op New Business Radio in gesprek met onze collega Wim Hoekstra, Partner bij Quarant. Centraal stond de vraag: wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen die op gemeenten afkomen dit jaar? Hoe dragen sourcing en I-governance eraan bij die ontwikkelingen aan te kunnen?

Wat krijgen gemeenten op zich afgevuurd dit jaar?

Digitaal transformeren is ook voor gemeenten een prioriteit geworden. Hoe ziet de snelgroeiende rol van digitalisering in de lokale overheid eruit? Wat zijn de ontwikkelingen en waar liggen de uitdagingen? Hoe gaan gemeenten bijvoorbeeld om met de enorme stroom aan wet- en regelgeving die op hen afkomt?

Beluister hier de gehele radio-uitzending Let’s Talk Business op New Business Radio.

Sourcing & I-governance: wat kun je zelf en wat besteed je uit? Hoe houd je regie?

Juist omdat deze wetten en regels allemaal een informatiseringsaspect bevatten, leidt dit tot allerlei ‘moetjes’. Hoe ga je dat voor elkaar krijgen met het beperkt groepje medewerkers? Het is daarom van belang om te kijken wat je als organisatie zelf kunt, maar vooral ook welke rollen je slim kunt uitbesteden. En hoe houd je regie op al die externe partijen? Kortom: hoe kom je tot een slimme IT-sourcing strategie?

Beluister hier het deel van de radio-uitzending Let’s Talk Business over: Sourcing, sourcingstrategie en governance.

Hoe kun je als gemeente krachtiger opereren?

  • Zet in op complexiteitsreductie: maak het eenvoudiger! Zorg dat je als organisatie mee kunt bewegen met alles wat er speelt.
  • Doorpakken op de digitale transformatie: zet hierbij de mensen in die het meeste waarde kunnen toevoegen.
  • Arbeidsmarkt: zorg dat je als overheid een aantrekkelijke werkgever wordt voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Met een krachtige en professionele workforce komen we vooruit!
Beluister hier het deel van de radio-uitzending Let’s Talk Business over: een krachtige gemeentelijke organisatie.

Onze drijfveren

Al bijna 25 jaar ligt ons hart bij de publieke zaak. Met Wim Hoekstra en Jos Poels als oprichters is Quarant uitgegroeid tot een onafhankelijk adviesbureau voor lokale overheden met een fijne club consultants. De prettige werkomgeving kenmerkt de bedrijfscultuur. Ook geeft Wim antwoord op de vraag: van welk zakelijk dilemma heb je ooit wakker gelegen?

Beluister hier het deel van de radiouitzending Let’s Talk Business over: de oprichting van Quarant, bedrijfscultuur en drijfveren.

Meer informatie?

Stel je vraag aan Wim. Hij denkt graag met je mee. Of laat een bericht achter in de chat.

Partner
Wim Hoekstra
Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor gemeenten om de dienstverlening te verbeteren, meer samen te werken en interne werkprocessen te stroomlijnen. Goede informatisering en automatisering zorgen ervoor dat daarbij ook de wettelijke taken gewaarborgd blijven.
Pagina delen: