• Wie zijn wij?

  Maak kennis met onze specialisten

Quarant is hét onafhankelijke adviesbureau voor de lokale overheid. Dit doen wij op het gebied van proces- en verandermanagement, informatiemanagement, automatisering en effectief samenwerken.

Quarant verbindt mens en informatie

Informatie op het juiste moment, volledig en via ieder gewenst kanaal beschikbaar hebben. Voor publieksprofessionals, burgers en bedrijven. Dat bepaalt het succes van lokale overheden.

Quarant is de kennis- en veranderpartner

We helpen lokale overheden processen te stroomlijnen, informatie te ontsluiten en een cultuur te creëren die gericht is op samenwerken. We streven naar een langdurige relatie met telkens kortcyclische projecten.

Quarant stimuleert samenwerken

Gemeenten gaan steeds meer samenwerken. Met elkaar, maar ook met andere organisaties, bedrijven en burgers. Dat vraagt om informatiebeleidsplannen, werkprocessen en ict-oplossingen die medewerkers daadwerkelijk ondersteunen.

Sinds 1998 passie voor de publieke zaak

Quarant heeft al 20 jaar passie voor de publieke zaak. We werken dan ook graag voor lokale overheden. Door de jaren heen zijn we een kennisinstituut van formaat geworden. Maar we leveren niet alleen kennis. We vertalen de vele ontwikkelingen die op gemeenten afkomen in praktische oplossingen. En we zorgen dat die oplossingen op een duurzame manier in het dagelijks werk van de medewerkers op de werkvloer worden geïntegreerd. Daarbij schakelen we snel tussen bestuur, management en medewerkers. Zo helpen we organisaties daadwerkelijk stappen vooruit te zetten.

“Trust is the glue of life. It’s the most essential ingredient in effective communication. It’s the foundational principle that holds all relationships.”

Stephen Covey

 Zo werken wij

 • Herman Hogendoorn
  Herman HogendoornPartner

  Medewerkers binnen de lokale overheid laten excelleren is de belangrijkste drijfveer in mijn werk. Voor deze publieksprofessionals ontwerp en implementeer ik verbetertrajecten. En inspireer, coach en train ik afdelingen, groepen en individuele medewerkers.

  06 224 659 28

 • Jos Poels
  Jos PoelsPartner

  Gemeenten kunnen efficiënter werken als ze de nieuwste technische mogelijkheden gebruiken om hun werkprocessen te verbeteren. Bijvoorbeeld door digitaal, zaakgericht of objectgericht te werken. Ik help ze daarmee op strategisch en tactisch niveau, maar ook op de werkvloer.

  06 506 088 86

 • Wim Hoekstra
  Wim HoekstraPartner

  Er zijn nog genoeg mogelijk- heden voor gemeenten om de dienstverlening te verbeteren, meer samen te werken met andere gemeenten en interne werkprocessen te stroomlijnen. Goede informatisering en automatisering zorgen ervoor dat daarbij ook de wettelijke taken gewaarborgd blijven.

  06 212 606 38

 • Adrie van Bohemen
  Adrie van BohemenPartner

  Ik breng gemeenten in beweging, door mijn jarenlange praktijkervaring met e-overheid, gegevensmanagement en basisregistraties met ze te delen. Gericht op de stap van theorie naar praktijk. Daarbij laat ik gemeenten leren van elkaar, zodat we samen nieuwe, betere oplossingen realiseren.

  06 533 714 87

 Opdrachtgevers

Onze partners

Een cultuur gericht op samenwerken. Daarvoor zorgen we bij onze opdrachtgevers. En op die manier organiseren we ook ons eigen werk.

Certificaten

Al bijna 20 jaar ervaring bij lokale overheden. Dat blijkt uit onze indrukwekkende lijst aan opdrachtgevers. Kwaliteit staat voorop. Dit onderstrepen we met onze certificaten.