Wij delen onze kennis graag met jou

Themapagina: Digitale vaardigheden

Digitalisering van de samenleving. Interne en externe (keten)samenwerking. Opmars van datagedreven werken. Meer aandacht voor informatieveiligheid. Al deze trends stellen steeds meer eisen aan de digitale vaardigheden van medewerkers. ​

digitaal werken
Houd digitale vaardigheden op peil

Door de vele veranderingen in digitale hulpmiddelen, organisatie, maatschappij en wetgeving moeten medewerkers continu bijleren en hun werkzaamheden telkens weer aanpassen. Het blijvend verder ontwikkelen van digitale vaardigheden is daarbij voor iedereen noodzakelijk. Naast slimme hulpmiddelen om medewerkers daarbij te faciliteren, vraagt dit om voldoende verandervermogen van medewerkers.

Bekijk de blogs over digitale vaardigheden

We helpen je graag verder.

Nieuws

Procesverbetering: blijf je pamperen of kies je voor opvoeden?

Procesverbetering: blijf je pamperen of kies je voor opvoeden? Regelmatig helpen we gemeenten bij het verbeteren van hun werkprocessen. De verbetermogelijkheden zijn vaak een combinatie…

Job Coenen
27 september 2021 – 3 min lezen
Implementatie & adoptie

5 principes voor effectief ontwikkelen digitale vaardigheden

Wat zijn digitale vaardigheden? Waarom zijn ze belangrijk? Wanneer gebruik je wat? Hoe doe je dat optimaal en veilig?

Job Coenen
23 september 2019 – 5 min lezen
Implementatie & adoptie

3 tips voor een succesvolle invoering van Office 365

Office 365: hoe zorg je voor een succesvolle implementatie? Lees onze 3 tips waarmee medewerkers de vele mogelijkheden daadwerkelijk gaan gebruiken.

Herman Hogendoorn
10 december 2018 – 6 min lezen
Implementatie & adoptie

5 tips: Hoe verbeter je je digitale vaardigheden als thuiswerker?

Bij het faciliteren van thuiswerkers gaat het al snel over een fatsoenlijke bureaustoel en een tweede scherm. Of over cloudapplicaties om overal gemakkelijk op afstand (samen) te kunnen werken. Thuiswerkers krijgen echter ook in hoog tempo te maken met allerlei nieuwe functionaliteiten in bestaande applicaties. Hoe kun je op afstand de adoptie daarvan verhogen? In deze blog vijf praktische tips.

Job Coenen
23 augustus 2021 – 3 min lezen

Meer informatie?

Herman vertelt je graag meer over digitale vaardigheden.

Partner
Herman Hogendoorn
Medewerkers binnen de lokale overheid laten excelleren is de belangrijkste drijfveer in mijn werk. Voor deze publieksprofessionals ontwerp en implementeer ik verbetertrajecten. En inspireer, coach en train ik afdelingen, groepen en individuele medewerkers.