Wij delen onze kennis graag met jou

Themapagina: zaakgericht werken

Zaakgericht werken levert al jaren een grote bijdrage aan de modernisering en verbetering van de gemeentelijke informatiehuishouding. Drie aspecten zijn daarbij belangrijk: de implementatie, gebruikersadoptie en aandacht voor nieuwe ontwikkelingen. Veel gemeenten zijn toe aan een volgend zaaksysteem. Dit omdat het contract afloopt of er is behoefte aan nieuwe functionaliteiten. Welk zaaksysteem past bij jouw organisatie?

implementatie, adoptie & ontwikkelingen
Zaakgericht werken staat niet stil

Zaakgericht werken is nodig om efficiënt en effectief samen te werken met burgers en bedrijven. Hiervoor moet je de technische zaken goed regelen. Verder moet in alle lagen van de organisatie de noodzaak van zaakgericht werken duidelijk zijn. De invoering wordt alleen een succes als medewerkers daadwerkelijk volgens de nieuwe afspraken gaan werken. Dat vraagt om verandering van gedrag. Met onze Serious game Zaakgericht werken maak je medewerkers enthousiast voor zaakgericht werken.

Bekijk de blogs over zaakgericht werken

Lees hier alles over dit onderwerp. Heb je een vraag of wil je even sparren? Neem dan contact op met Jos. Of laat een bericht achter in de chat.

Dienstverlening

Staat zaakgericht werken stil?

Staat zaakgericht werken stil? Zaakgericht werken levert al jaren een grote bijdrage aan de modernisering en verbetering van de gemeentelijke informatiehuishouding. Veel gemeenten gaan momenteel…

Jos Poels
10 november 2020 – 6 min lezen
Implementatie & adoptie

Succesvolle implementatie zaaksysteem? Speel de online serious game

Hoe maak je medewerkers enthousiast voor zaakgericht werken nu we vaker thuiswerken? Dat kan met de online serious game Zaakgericht Werken.

Job Coenen
15 maart 2021 – 3 min lezen
Implementatie & adoptie

5 belangrijke stappen bij het testen van nieuwe applicaties

Een applicatie testen is belangrijk. Maar hoe pak je dit aan? Met de volgende vijf stappen leg je de basis voor een effectief testtraject.

Job Coenen
19 november 2018 – 4 min lezen
Dienstverlening

Extra eisen aan een nieuw zaaksysteem

In onze visie is het zaaksysteem een belangrijk onderdeel van de totale laag aan generieke functionaliteiten die medewerkers bij gemeenten nodig hebben. Net als bijvoorbeeld…

Wim Hoekstra
9 mei 2017 – 3 min lezen
Dienstverlening

Een zaaksysteem: van inrichten naar verrichten

Starten met digitaal en zaakgericht werken kost veel kracht: nieuwe werkwijzen moeten worden geïmplementeerd, een zaaksysteem moet worden ingericht, medewerkers moeten worden getraind. In die…

Jos Poels
13 oktober 2014 – 3 min lezen
Dienstverlening

Het zaaksysteem vervangen? Denk ook aan morgen!

Met deze drie vragen kies je het zaaksysteem dat bij jouw organisatie past: Wat is je ambitie met zaakgericht werken? Wat wordt de positie van het zaaksysteem in jouw applicatielandschap? En welke ondersteuning en doorontwikkeling verwacht je van de leverancier?

Adrie van Bohemen
18 juli 2019 – 2 min lezen
Dienstverlening

Hebben we nog wel een zaaksysteem nodig?

In sommige organisaties rijst de vraag of ze nog wel een zaaksysteem nodig hebben. Wij denken van wel. In deze blog lees je waarom.

Jos Poels
14 maart 2019 – 5 min lezen
Dienstverlening

Stel de juiste vragen als je een zaaksysteem gaat aanschaffen

Bij de aanschaf van een nieuw zaaksysteem kun je kiezen uit een flink aantal leveranciers. Lees welke vragen je zeker moet stellen.

René Wanders
20 februari 2019 – 4 min lezen
Dienstverlening

Adviseur zaaksysteem bij de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Sluis

Quarant adviseert en begeleidt de gemeente Pijnacker-Nootdorp en de gemeente Sluis bij de selectie van een zaaksysteem en DMS. Het doel voor beide gemeenten is…

Adrie van Bohemen
15 februari 2016 – 2 min lezen
Dienstverlening

Bestuurlijke besluitvorming digitaal én zaakgericht?

Gemeenten organiseren nog veel rond papier. Dat kan slimmer door de bestuurlijke besluitvorming digitaal te maken en zaakgericht te organiseren.

Jos Poels
22 november 2013 – 4 min lezen
Dienstverlening

De reis van specifiek naar generiek Zaakgericht werken

Onze collega Jos Poels is als Informatiebeleidsadviseur en programmamanager Digitaal Werken in de gemeente Helmond nauw betrokken bij de uitrol van zaakgericht werken….

Jos Poels
5 mei 2013 – 1 min lezen
Dienstverlening

De AVG, de Omgevingswet en uw zaaksysteem

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de Omgevingswet, meer samenwerken in ketens die de gemeentegrenzen overschrijden; het zijn enkele van de vele veranderingen waarmee gemeenten de…

Adrie van Bohemen
9 mei 2017 – 3 min lezen
I&A organisatie op orde

e-Formulieren koppelen aan zaaksysteem, is dat niet achterhaald?

De koppeling tussen e-Formulieren en een zaaksysteem of backoffice applicatie is ingewikkeld. Intelligent scannen geeft veel meer flexibiliteit. Het is bovendien een oplossing voor alle…

Jos Poels
12 december 2016 – 3 min lezen
Dienstverlening

Achttien workshops zaakgericht werken DUO+

Met ingang van 1 januari wordt een deel van de 650 medewerkers van Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel geplaatst in de gemeenschappelijke regeling DUO+. Alle medewerkers…

Herman Hogendoorn
14 december 2015 – 3 min lezen
Dienstverlening

Zaakgericht werken en digitaal vergaderen

Zaakgericht werken en digitaal vergaderen Digitaal werken wordt steeds meer de norm bij gemeenten. De opname van een werkproces in het Zaaksysteem en de introductie…

Jos Poels
24 augustus 2018 – 4 min lezen

Meer informatie?

Jos praat je graag bij over zaakgericht werken. Heb je een vraag? Neem dan gerust contact op of laat een bericht achter in de chat.

Partner
Jos Poels
Gemeenten kunnen efficienter werken als ze de nieuwste technische mogelijkheden gebruiken om hun werkprocessen te verbeteren. Bijvoorbeeld door digitaal, zaakgericht of objectgericht te werken. Ik help ze daarmee op strategisch en tactisch niveau, maar ook op de werkvloer.