Quarant begeleidt gemeente Doetinchem bij Operatie Zilvervloot

Halverwege april organiseerde Quarant samen met de afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Doetinchem een ideeëntoernooi. Medewerkers bedachten manieren om meer mensen van een uitkering naar werk te krijgen. Het beste idee krijgt nu een vervolg met Operatie Zilvervloot.

Operatie Zilvervloot

In Operatie Zilvervloot strijden vier multifunctionele teams tegen elkaar. Ieder team ontvangt bij de start twaalf klanten. Het doel is om zoveel mogelijk mensen aan werk te helpen. Als er iemand is uitgestroomd, krijgt het team een nieuwe klant. Het team dat op 1 augustus de meeste uren uitstroom heeft gerealiseerd wint.

Medewerkers benutten eigen wijsheid en vaardigheden

De multifunctionele intercollegiale samenwerking van Operatie Zilvervloot is door medewerkers zelf bedacht tijdens het ideeëntoernooi. En ook met Operatie Zilvervloot krijgen de medewerkers de ruimte en vrijheid om hun eigen wijsheid en vaardigheden te benutten. De operatie wordt uitgevoerd naast de standaard taken en werkzaamheden, maar met minimaal 1,5 uur per persoon per week is het verbeterpotentieel groot. Als er investeringen nodig zijn, kunnen teams daarvoor voorstellen indienen.

Iedere week een tussenstand

De teams worden wekelijks per e-mail op de hoogte gebracht van de scores en de vorderingen. Iedere maand is er een bijeenkomst van een uur waarbij de teams hun successen met elkaar kunnen delen. Zo leren ze van elkaar. En iedere klant die uitstroomt van uitkering naar werk wordt gevierd.

Quarant begeleidt Operatie Zilvervloot

Quarant is een dag per week aanwezig om de medewerkers en teams te coachen. Quarant stimuleert ook de samenwerking binnen de teams en maakt de prestaties van de teams meetbaar.

Meer informatie

Zoekt u manieren om de medewerkers van uw afdeling te ondersteunen bij de verbetering van werkprocessen? Quarant heeft daarvoor de aanpak Qrachtig Werken ontwikkeld. Neem voor meer informatie contact op met Herman: 06 224 659 28, herman.hogendoorn@quarant.nl.