Wij brengen organisaties in beweging. Doe je mee?

Dialoogspel: voor succesvolle implementaties

Nieuwe software? Nieuwe werkafspraken? Nieuwe wetgeving? Met ons Dialoogspel achterhaal je snel de wensen en meningen van medewerkers. Onmisbare input voor een succesvolle implementatie van bijvoorbeeld een nieuw zaaksysteem, nieuw werkplekconcept of nieuwe procesafspraken met ketenpartners.

Doel

Onduidelijkheid bij medewerkers wegnemen. En hun input gebruiken om van een implementatie een succes te maken.

Tijd

2 x 3 uur

Aantal personen

30 – 45 personen

Voor wie?

Medewerkers

Train de trainer mogelijkheid

Jazeker!

Resultaat

Gezamenlijke werkafspraken en een succesvolle adoptie van nieuwe software of wetgeving.

Hoe werkt het?

In een debatopstelling krijgen medewerkers verschillende stellingen voorgelegd over de gewenste manier van werken. Daarbij kunnen ze met een groen of rood vlaggetje aangeven of ze het eens of oneens zijn met een stelling. Dit is het startpunt van een inhoudelijke discussie. Het doel daarvan is de stelling zo aan te scherpen dat (bijna) iedereen zich in de stelling (en daarmee de werkwijze) kan vinden. Dit Dialoogspel kunnen we live en digitaal (bijvoorbeeld via Teams) organiseren.

Leerdoelen?

Wensen, meningen en zorgen van medewerkers achterhalen.

Voor wie?

Organisaties die voor de implementatie van nieuwe software staan. Of nieuwe werkafspraken willen maken voor processen waar medewerkers van verschillende afdelingen bij betrokken zijn.

Meer informatie aanvragen

Vul je gegevens in en wij nemen contact met jou op.

Wil jij de adoptiegraad van implementaties verhogen?

Giovanni vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Consultant
Giovanni Varga
Ik streef elke dag naar creatieve oplossingen voor betere processen. Daarbij help ik mensen de veranderingen waarmee ze te maken krijgen te omarmen. Dit leidt tot duurzame organisaties waarin de mens centraal staat. Het werken aan een betere toekomst voor iedereen is daarbij mijn grootste drive.
Pagina delen:

KENNISBLOGS

Gerelateerde kennisblogs

Dienstverlening

Bestuurlijke besluitvorming digitaal én zaakgericht?

Gemeenten organiseren nog veel rond papier. Dat kan slimmer door de bestuurlijke besluitvorming digitaal te maken en zaakgericht te organiseren.

Jos Poels
22 november 2013 – 4 min lezen
Dienstverlening

Staat zaakgericht werken stil?

Staat zaakgericht werken stil? Zaakgericht werken levert al jaren een grote bijdrage aan de modernisering en verbetering van de gemeentelijke informatiehuishouding. Veel gemeenten gaan momenteel…

Jos Poels
10 november 2020 – 6 min lezen
Implementatie & adoptie

Help! De 5 grootste valkuilen tijdens verandertrajecten

Lees welke valkuilen er bij verandertrajecten kunnen ontstaan. En welke vragen je jezelf kunt stellen om meer grip op veranderingen te krijgen.

Job Coenen
9 maart 2020 – 7 min lezen