Soundbite sessie voor gemeenten over cloud

Wat is voor lokale overheden een goed moment de eerste stappen naar de cloud te zetten? Met welke beleidsmatige, financiële en organisatorische aspecten moet u rekening houden? Wat zijn de do’s en don’ts? Wim Hoekstra, partner bij Quarant, spreekt hierover op 18 september tijdens de Soundbite sessie (gemeente-editie) van MatrixMind.

Vragen over de cloud beantwoord

Oriënteert uw organisatie zich momenteel op de cloud? Of heeft u de eerste stappen gezet en vraagt u zich af hoe nu verder? Dan is de Soundbite sessie van MatrixMind een goede plek uw kennis bij te spijkeren en nieuwe inspiratie op te doen. U krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe concretiseer ik als bedrijfsvoering/I&A een overgang naar hybride cloud?
  • Wat te doen met legacy applicaties met ieder hun eigen roadmap?
  • Hoe creëer ik een meerjarenplan/financiële vertaling naar de I&A-exploitatie?
  • Hoe overtuig ik management, CISO en medewerkers?
  • Hoe zit het met de techniek als het gaat om security, exit, multi-cloud, autoscaling, kostenbeheersing en werkplekken?

Naast Wim Hoekstra spreken die dag Jan Meijsen (gemeente Molenwaard), Almir Iriskic (CTO MatrixMind) en Martin Vliem (National Security Officer Microsoft NL).

Hybride cloudarchitectuur

Quarant begeleidde diverse gemeenten bij hun eerste stappen naar de cloud. Voor een gemeentelijk ICT- en applicatielandschap is een hybride cloudarchitectuur (een mix van SaaS-oplossingen, (public) IaaS en on-premise infrastructuur) vaak het meest geschikt. Maar niet altijd. In Wel of niet een hybride cloudarchitectuur voor gemeenten? leest u een aantal overwegingen die u helpen bij uw beslissing.

Meer informatie

Wilt u direct advies over een slimme cloudstrategie voor lokale overheden? Neem dan zeker contact op met Wim Hoekstra: 06 212 606 38, wim.hoekstra@quarant.nl.

 

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.