Ronde Tafel gemeenten

Met slimme IT-sourcing op weg naar een wendbare organisatie

Op woensdag 12 oktober 2022 organiseren Solvinity en Quarant de 4e editie van de Ronde Tafel voor gemeenten. Dit keer luidt het thema: ‘Met slimme IT-sourcing op weg naar een wendbare organisatie’. Wil jij jouw organisatie voorbereiden op de grote veranderingen van morgen en stoppen met het hollen van crisis naar crisis?

Datum
30 juni 2022
Auteur
Wim Hoekstra
Diensten
I-visie & beleid
Leestijd
3 min

Datum:

Woensdag 12 oktober van 9.30 – 12.30 uur

Locatie:

Hybride – online via Teams of fysiek op kantoor Quarant in Bunnik.

Van crisis-naar-crisis naar een wendbare organisatie

Er komt veel op gemeenten af. Als we niet opletten, hollen we van crisis naar crisis: van klimaatcrisis, financiële crisis, pandemie en woningnoodcrisis naar stikstofcrisis. Daar bovenop staan gemeenten voor grote opgaven als de energietransitie, veranderingen in het sociaal domein, veel nieuwe wetgeving én budgetuitdagingen.

Te midden van dit alles moeten gemeenten grip zien te houden op hun dienstverlening. Dit vraagt om andere vormen van leiderschap, een wendbare organisatiestructuur en -cultuur en voldoende buffers om een crisis aan te kunnen: met financiële middelen, de juiste tooling, vitale medewerkers, risicomanagement en alertheid op signalen die kunnen leiden tot ernstige verstoringen van het primaire proces. Dit alles om de wendbaarheid van organisaties te verhogen.

Hoe kan slimme IT-sourcing jouw organisatie wendbaarder maken? Wat is daarvoor nodig?

Hoe kan slimme IT-sourcing jouw organisatie wendbaarder maken? Wat is daarvoor nodig? Welke strategie past bij jouw organisatie? Wat doe je zelf, wat besteed je uit? Wat vraagt dit van je medewerkers? En hoe zorg je voor continuïteit in je organisatie? Hoe borg je dat je snel kan op- en afschalen? Kortom, er komt veel bij kijken. Ga daarom in gesprek met collega-gemeenten en experts tijdens de interactieve hybride Ronde Tafel op 12 oktober 2022.

Solvinity en Quarant

De hybride Ronde Tafel wordt georganiseerd door secure managed IT services provider Solvinity i.s.m. Quarant. Onze organisaties vinden elkaar in de aandacht voor mens, techniek en organisatie bij nieuwe ontwikkelingen die op gemeenten afkomen.

Inhoud

Tijdens het interactieve programma met inspirerende presentaties en break-outsessies werken we enkele belangrijke thema’s uit, zoals:

  • Hoe kom je tot een passende IT-sourcingstrategie?
  • Hoe richt je een bijbehorende regie-organisatie, rollen en competenties in?
  • Wat zijn de succes- en faalfactoren van een sourcingsimplementatie? .
  • Welke lessen kunnen we leren van de ervaringen van gemeenten en IT service providers?

Tijdens de Ronde Tafel krijg je

  • een interactief programma met ruimte voor vraag en antwoord;
  • pakkende presentaties van experts en ervaringsdeskundigen, waaronder een gemeentelijke praktijkcase van de BVO Rijn & Braasem;
  • meer inzicht in de belangrijkste elementen voor een wendbare organisatie;
  • en praktische handvatten om te transformeren naar een wendbare organisatie.

Met een digitaal vooronderzoek, dat we ter voorbereiding afnemen onder de deelnemers, laten we de thema’s tijdens de Ronde Tafel zo goed mogelijk aansluiten bij de behoeften van de deelnemers. Zo kun jij na deze sessie met concrete acties aan de slag.

Programma


09:00 – 09:30: Virtuele en fysieke inloop

09:30 – 09:45: Opening en resultaten vooronderzoek

09:45 – 11:00: Casus BVO Rijn & Braasem en plenaire discussie

11:00 – 11:10: Pauze

11:10 – 11:30: Naar een sourcingstrategie en regieorganisatie

11:30 – 12:10: Breakoutsessie

12:10 – 12:25: Plenaire terugkoppeling

12:25 – 12:30: Afsluiting

12:30 – 13:00: Lunch

Voor wie is dit interessant?

Dit event is interessant voor I&A-managers en teamleiders, project- en programmamanagers Digitale Transformatie, CIO’s en hoofden bedrijfsvoering van gemeenten.

Lees het verslag van de Ronde Tafel

Via: Maak jouw gemeentelijke organisatie wendbaarder met slimme IT-sourcing

Pagina delen: