Workshop ‘Voorbereiden op het Digitale Stelsel Omgevingswet’

Onze workshop Voorbereiden op het Digitale Stelsel Omgevingswet. Hoe doe je dat? helpt gemeenten en omgevingsdiensten met de invoering van de Omgevingswet. Tijdens de Gelderse Omgevingsdag verzorgden we deze workshop aan onder andere informatiemanagers, vergunningverleners en applicatiebeheerders bij omgevingsdiensten.

Gelderse Omgevingsdag

Zo’n 750 medewerkers van alle Gelderse omgevingsdiensten waren dit voorjaar aanwezig op de Gelderse Omgevingsdag op Papendal. Dit jaar stond het thema ‘kracht’ centraal. De kracht van het individu, de kracht van iedere omgevingsdienst, de kracht van het stelsel. Kortom: een dagje empowerment, zowel individueel als met en voor elkaar.

Workshop Voorbereiden op het Digitale Stelsel Omgevingswet

De medewerkers konden deze dag deelnemen aan een ruim en gevarieerd aanbod van workshops. Quarant verzorgde de workshop: Voorbereiden op het Digitale Stelsel Omgevingswet. Hoe doe je dat? We namen de deelnemers stap voor stap mee in hun voorbereiding op het Digitale Stelsel Omgevingswet. We keken ook naar de rol die ze hebben in de informatievoorziening, bijvoorbeeld richting gemeenten als het gaat om de omgevingsvisie en het omgevingsplan.

Digitale Spoorboekje voor de Omgevingswet

In het Digitale Spoorboekje voor de Omgevingswet hebben we het hele voorbereidingstraject digitaal in kaart gebracht. Een aantal belangrijke sporen in die voorbereiding, zoals Omgevingsplan, Vergunning en Toezicht, werd tijdens de workshop behandeld.

digitale spoorboekje omgevingswet

Omvangrijk en complex

De discussies die ontstonden tijdens onze workshops waren erg boeiend. Ze onderstreepten nog eens ons advies op tijd te beginnen met de voorbereiding. Het digitale stelsel is namelijk omvangrijk en complex. Bijvoorbeeld als het gaat om gegevens op orde te hebben die voor Omgevingsplannen nodig zijn.

Samenwerken cruciaal

Verder werd tijdens de workshops duidelijk dat samenwerking tussen overheden cruciaal is om straks de kracht van het digitale stelsel volop te kunnen benutten. Dit sloot dan weer prima aan bij het thema van de Gelderse Omgevingsdag.

Geïnteresseerd in onze workshop?

We helpen ook u graag met de voorbereiding op het Digitale Stelsel Omgevingswet. Bijvoorbeeld door de workshops samen met uw medewerkers speciaal voor uw organisatie te organiseren. Neem daarvoor contact op met Han Kuiper: han.kuiper@quarant.nl, 06 241 336 38.

 

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.