Workshop digitale vaardigheden geslaagd

Onze workshop digitale vaardigheden tijdens de Omgevingsdag van de zeven Gelderse omgevingsdiensten is geslaagd.

Tips en trucs om sneller en handiger te werken

In de workshop lieten we zien hoe je met diverse simpele tips veel sneller en handiger kunt werken met je computer, je tablet of telefoon. De tips gingen over sneltoetsen, de iPad en over tovertypen en Google. Deze workshop was kort, daarom zijn de tips over Outlook, typevaardigheden en Excel niet aan bod gekomen. We kregen mooie rapportcijfers van de medewerkers van de omgevingsdiensten: veel zevens en achten.

Continu verbeteren door te leren van elkaar

Wat mensen uit de workshop leren is echt heel divers. Eigenlijk ziet iedereen wel dat je met de tips sneller en efficiënter kunt gaan werken. Een kleine investering om iets in te stellen of uit je hoofd te leren levert een veelvoud aan tijd op. Kleine ergernissen verdwijnen. En bij iedereen blijft weer een ander aandachtspunt hangen: bij de een is het tovertypen, bij een andere de google commando’s, bij de volgende juist weer de sneltoetsen of Siri. Dit bevestigt mijn vermoeden dat iedereen verschillende kennis heeft en verschillende vaardigheden gebruikt. Dat is de reden dat mensen veel van elkaar kunnen leren.

Aanrader voor collega’s

80% van de deelnemers vond dat zijn collega’s ook baat zouden hebben bij deze workshop. Quarant kan een maatwerkprogramma bieden om snel een stuk efficiënter en met meer resultaat te werken. Want deze workshop staat voor ons niet op zich. Hij zou onderdeel uit kunnen maken van een leerprogramma, in het kader van continu verbeteren.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over workshops Slimmer Werken en Digitale Vaardigheden ? Neem dan contact met ons op.