Top 9 thuiswerkafspraken: zo blijft u met elkaar in contact

Thuiswerken is voorlopig even de standaard voor veel mensen. Dit betekent dat u werk, privé en eventueel de aandacht voor kinderen goed op elkaar moet afstemmen. Zoeken naar een nieuwe structuur en balans dus. Hoe onderhoudt u in deze situatie het contact met uw collega’s? We zetten de top 9 tips voor thuiswerkafspraken voor u op een rij:

Top 9 afspraken om ook vanaf thuis samen te blijven samenwerken

  1. Start iedere ochtend met een videovergadering van vijftien minuten samen met uw team en collega’s.
  2. Deel collega’s in kleine groepjes in die elkaar dagelijks infomeren en spreken. Zo blijft iedereen op de hoogte van wat er speelt en onderhoudt u uw sociale contacten.
  3. Plan als leidinggevende iedere dag een videogesprek met een van uw medewerkers/collega’s en bespreek lief en leed.
  4. Drink iedere dag even een kopje thee of koffie met elkaar via een videoverbinding. Bent u gewend om samen te lunchen? Dit kan ook prima via video.
  5. Deel aan het eind van de dag uw resultaten met uw team en bespreek vragen en hulpvragen.
  6. Neem na ieder video/spraakgesprek vijftien minuten rust om het uit te werken of even te lopen. Vijf uur aan de telefoon/video is vermoeiend.
  7. Verdeel uw dag in blokken, waarbij u een strakke scheiding aanbrengt tussen activiteiten voor werk en privé.
  8. Ga tussendoor even wandelen, zodat u aan het eind van de dag uw 10.000 stappen heeft gehaald.
  9. Doe uw vrijdagmiddagbijeenkomst/borrel ook virtueel. Videochatten met een glaasje en nootje dus. Gebruik bijvoorbeeld de Houseparty app om samen spellen te doen.

 

Hulp nodig? Of heeft u nog tips? Deel ze met ons!

Wilt u meer weten over hoe u optimaal thuis kunt werken? Of heeft u hulp nodig bij digitale vaardigheden? Dan helpt Quarant u graag verder. Wij bieden gratis e-opleidingen en online hulp van onze consultant. Voor verdere vragen neem contact op met Adrie van Bohemen: adrie.van.bohemen@quarant.nl of  06  533 714 87. Uiteraard zijn wij ook erg benieuwd naar uw tips. Hoe blijft u in contact met uw collega’s?