Stop met houtje-touwtje oplossingen. Faciliteer thuis(medewerkers) echt goed!

En ineens kon het wel. Thuiswerken. Videovergaderen. Digitale samenwerkingstools gebruiken. Menig ICT-medewerker kijkt met verbazing achterom: wat is er veel geregeld! En nu thuiswerken nog wel even duurt, is voor iedereen het belang van een prettige digitale werkomgeving nog duidelijker geworden. Het ideale moment dus om daar nieuwe stappen in te zetten. En wij helpen je daarbij met een Roadmap op maat.

Laat medewerkers niet zelf het wiel uitvinden

Helemaal vanzelf ging de overgang naar thuiswerken niet. Medewerkers moesten in de haast veel zelf uitvogelen. Zo ontstond er vooral voor communicatie een wildgroei aan gebruikte applicaties. Hetzelfde geldt voor het delen van documenten, als daar vanuit de organisatie geen gebruiksvriendelijke tools voor beschikbaar waren. Veiligheid leek even op de tweede plaats te komen.

Alle tools en applicaties in één prettige omgeving

Ook als het thuiswerken afneemt, zullen medewerkers de voordelen van plaats- en tijdafhankelijk werken willen blijven gebruiken. Dit is dus een goed moment om de volgende stappen te zetten naar werkplekken die medewerkers daarbij echt goed faciliteren. Zeker omdat het belang ervan nu ook bij het management duidelijk op het netvlies staat. In het kort gaat het om werkplekken waarmee je binnen één omgeving snel en gemakkelijk toegang hebt tot alle tools (van vakapplicaties tot videobellen) om je werk prettig en veilig uit te voeren.

Met onze Quick Scan en Roadmap

Quarant heeft al meerdere gemeenten succesvol geholpen werkplekken te moderniseren. Met een Quick Scan onderzoeken we eerst waaraan zo’n moderne werkplek in jouw organisatie moet voldoen. Daarbij kijken we naar de mensen die er werken, de werkomgeving en de techniek. Die samenhang is essentieel. Op basis daarvan ontvang je een Roadmap op maat voor jullie bestaande situatie en mogelijkheden. Met:

  • een visualisatie van de moderne werkplek;
  • een plan met kostenindicatie voor de aanschaf van nieuwe licenties en apparatuur;
  • acties voor zowel de korte als de lange termijn.

Meer informatie over de Quick Scan en de Roadmap naar moderne (thuis)werkplekken vind je op Van coronawerkplek naar beheerde werkplek.

Meer informatie

Wil je iemand spreken over de mogelijkheden van de Quick Scan? Neem dan contact op met René Wanders via 06 336 309 34 of rene.wanders@quarant.nl.

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.