Maak even tijd!

Sinds ik werk met LEAN, en hierin onze klanten adviseer en train met onder andere inspirerende workshops en trainingen, maak ik ook mijn eigen werk steeds gemakkelijker. En daarmee efficiënter. Want dat is één van de kenmerken van LEAN. Ik verbaas me er vaak over dat ik dat niet eerder heb gedaan. Want meestal kost het maar weinig moeite…

Mijn tips voor sneller werken

Ik deel graag een aantal van deze handigheden met jullie.

  1. Favorieten in de browser: Bij een nieuwe klus voeg ik de benodigde websites toe aan mijn favorieten. Degene die ik niet meer gebruik, haal ik weg. Zo heb ik altijd mijn meest gebruikte websites lekker bij de hand.
  2. Tovertypen: Ik gebruik op mijn telefoon en computer heel veel korte tweelettercodes met een x er achter die ik alleen ken en gebruik. Van bijvoorbeeld mijn telefoonnummer (tnx), adres (adx) en dat lange IBAN-bankrekeningnummer dat ik telkens toch weer na moet kijken (brx). Het gaat veel sneller nu dit automatisch wordt aangevuld!
  3. Sneltoetsen in Outlook: Deze heb ik sinds kort ontdekt. Control-1 voor mail en control-2 voor agenda gebruik ik het meest en dan gaat switchen gemakkelijk.
  4. De dicteerfunctie op je iPhone: De dicteerfunctie werkt verrassend goed. Inspreken en later nog een klein beetje uitwerken dus. Dat gaat supersnel!
  5. En de laatste is ‘eat that frog’ oftewel, doe de klus waar je geen zin in hebt al eerste, het liefst aan het begin van je werkdag. Nu heb ik natuurlijk heel leuk werk, maar er zitten altijd dingen tussen die iets minder zijn. Zo kan ik er een hele dag tegenaan hikken om mijn rittenregistratie te controleren of mijn urenregistratie te doen. En ik erger me dan ook aan mezelf dat ik het niet gewoon even doe.

Efficiënter werken via onze trainingen

Tijdens onze trainingen en trajecten voor procesverbeteringen voor gemeenten en andere lokale overheden geven we ook allerlei tips. Om je leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zowel op je werk als thuis. Daarmee houd je steeds meer tijd over om steeds meer te verbeteren!