Leidschendam-Voorburg genomineerd voor Aandeslag Trofee Omgevingswet

Leidschendam-Voorburg bereidt zich grondig voor op de Omgevingswet. Om de implementatie van deze nieuwe wet goed te laten verlopen, worden zowel werkprocessen als ICT-systemen aangepast of nieuw ontwikkeld. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Voor hun inspirerende projecten is de gemeente genomineerd voor de Aandeslag Trofee Omgevingswet.

Volop aan de slag

Leidschendam-Voorburg bereidt zich op tal van terreinen voor op de Omgevingswet. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuw zaaksysteem dat gelijk gekoppeld wordt aan een nieuw ontwikkelde kaartviewer. Er is een pilot gestart met een nieuwe aanpak voor gebiedsontwikkeling. En er zijn diverse processen verbeterd. De nominatie voor de Aandeslag Trofee valt bijna samen met de livegang van die nieuwe ICT-systemen en processen. Een mooie kers op de taart dus! Op 10 september wordt tijdens het Praktijkfestival Omgevingswet in Den Haag de winnaar van de trofee bekend gemaakt.

Iedere dag beter

Het verbeteren van processen gebeurde onder leiding van Annemieke Claassen, consultant van Quarant. Zo is het initiatievenproces ingrijpend veranderd. In een pilot van het nieuwe proces hebben we samen met klanten de klantreizen beschreven. Ook bij de implementatie van de verbeterpunten en de fase van continu verbeteren heeft de gemeente de ondersteuning van Quarant gevraagd. Daarmee voert deze gemeente haar motto uit: wij worden iedere dag beter!

Zie ook: het juryrapport Aandeslag-Trofee Leidschendam-Voorburg

 

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.