Doorpakken met de Omgevingswet of denk je dat je tijd genoeg hebt?

De nieuwe invoeringsdatum van de Omgevingswet is 1 januari 2022. Dat betekent extra tijd om te voldoen aan de minimumeisen. Met alle drukte is het misschien verleidelijk even rustiger aan te doen. We denken dat dit niet verstandig is, want er moet meer gebeuren dan voldoen aan de minimumeisen om echt op tijd klaar te zijn. Met het Omgevingspakket van Quarant pak je de draad snel en praktisch op.

Minimumeisen niet voldoende, mensen moeten ook oefenen

Ons advies is vaart achter de invoeringsprojecten te blijven zetten. En de extra tijd vooral te gebruiken om te oefenen. Dan weet je zeker dat je organisatie op de invoeringsdatum niet alleen aan de minimumeisen voldoet, maar echt klaar is voor de Omgevingswet. Jij en je collega’s moeten immers nieuwe software leren gebruiken, leren omgaan met nieuwe processen en nadenken hoe jullie willen omgaan met meer lokaal maatwerk. Dat zijn allemaal veranderingen die vragen om overleg, oefening en gewenning.

Vijf mijlpalen om te halen

Voordat je kunt gaan oefenen moet jouw organisatie vijf belangrijke mijlpalen halen:
1. Aangesloten op het DSO (STAM, STTR en STOP)
2. Software aangeschaft of aangepast
3. Toepasbare regels gemaakt
4. Processen aangepast om aanvragen te ontvangen en te verwerken
5. Een duidelijk plan klaar voor de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en kennis die medewerkers nodig hebben.

Het Omgevingspakket van Quarant

Met het Omgevingspakket van Quarant ga je snel en praktisch aan de slag met de Omgevingswet. Met onze ervaring helpen we je bij de aansluiting op het DSO, de werkprocessen aan te passen en stappen te zetten om te werken met toepasbare regels. Wil je weten hoe we dat doen? Volg dan onze blogs de komende periode over deze onderwerpen. Of kijk op Doorpakken met de Omgevingswet voor meer informatie.

Meer informatie

Wil je direct meer informatie over het Omgevingspakket? Of horen hoe we dat toepassen in jouw organisatie? Neem dan contact op met Adrie van Bohemen, 06 53 37 14 87, adrie.van.bohemen@quarant.nl of Han Kuiper, 06 24 13 36 38, han.kuiper@quarant.nl.

 

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.