Doelen maken het werk leuk!

Eén van onze aanbevelingen tijdens trajecten voor Qrachtig Werken luidt: doelen stellen en meten of ze zijn gehaald. De reden? Doelen geven focus aan teams en organisaties en maken veel energie los.

Focus met gezamenlijke doelen

Het kiezen van duidelijke doelen is best lastig. Er gebeurt immers zoveel in een organisatie waarop gestuurd kan worden. In de praktijk blijkt het echter beter om een paar doelen te kiezen en daarvoor te gaan, dan te blijven hangen in besluiteloosheid. In dat laatste geval gebeurt alles vaak maar half, terwijl gezamenlijke doelen zorgen voor focus in de organisatie. Dat maakt de kans een stuk groter dat de doelen in daadwerkelijke resultaten worden omgezet.

Meer energie met duidelijke doelen

Tijdens onze workshops voor zaakgericht werken en Qrachtig Werken ervaren medewerkers zelf hoeveel energie het stellen van doelen losmaakt. Doordat we teams in spelsituaties doelen meegeven, zien we hoe mensen, ook al kennen ze elkaar niet of nauwelijks, snel intensief samenwerken aan die gezamenlijke doelen. Het competitie-element speelt daarbij een belangrijke rol. De meeste mensen zijn nou eenmaal competitief ingesteld en de mogelijkheid een doel wel of niet te halen, maakt veel energie los.

Welke doelen?

Het is wel belangrijk dat de doelen die een organisatie stelt tegelijkertijd uitdagend en haalbaar zijn. Wilt u daarover van gedachten wisselen, neem dan contact met ons op.