Dat kan niet waar zijn …

Omslachtige handelingen? Gestoord door ongeduldige collega’s? Te volle agenda’s? Dat kan niet waar zijn.

Haalt u zelf het dossier even op?

Vorige week maakte ik een afspraak met mijn nieuwe tandarts. Wat bleek, mijn dossier lag nog bij mijn vorige tandarts. Dat moest ik daar zelf ophalen. Waarom eigenlijk? Ik vond het zonde van mijn tijd.

Heeft u een momentje?

Gisteren stond ik een winkel te praten met een verkoper. Ineens onderbreekt zijn collega ons gesprek. Hij wilde iets weten over een andere klant. Ik heb tien minuten staan wachten totdat het probleem was opgelost. Daarna was de verkoper de draad van ons gesprek kwijt. U raadt het al: ik heb daar niets gekocht en kom voorlopig ook niet meer terug.

Kan uw agenda nog voller?

Vandaag bracht ik mijn auto naar de garage. De manager riep een monteur erbij die de indruk wekte al erg druk te zijn. Toen de monteur hoorde dat hij mijn auto een grote beurt moest geven, leek hij bijna aan de stress te bezwijken. Ik had echt medelijden met hem.

Herkenbaar?

Zijn deze voorbeelden herkenbaar voor u? Waarschijnlijk niet. Tandartsen versturen dossiers digitaal, verkopers storen elkaar niet als ze met een klant bezig zijn en garages plannen zo zorgvuldig mogelijk.

Het kan klantgerichter

Bovenstaande voorbeelden heb ik dan ook verzonnen. Maar niet zomaar. Uit ervaring weet ik dat bij lokale overheden veel zaken klantgerichter en efficiënter kunnen. Een aantal voorbeelden uit de praktijk:

  • De omgevingsdienst moet een dossier met de auto ophalen bij een gemeente en digitaliseren voordat ze met de vergunningverlening kunnen starten.
  • Mails worden tijdens het werk meteen bekeken en beantwoord. Of een collega komt wat vragen en verwacht direct een antwoord.
  • Een gemeente verdeelt de binnengekomen aanvragen gewoon onder de medewerkers, ook als die geen tijd hebben er iets mee te doen. De bewaking en het versturen van herinneringen kost daarna weer veel extra tijd.

Met Qrachtig Werken

Quarant heeft kennis en ervaring gebundeld in de aanpak Qrachtig Werken. Daarmee helpen we organisaties te zorgen voor grotere klanttevredenheid, efficiëntere werkprocessen en meer werkplezier. Wilt u er meer over weten? Neem dan contact met ons op.