Wij brengen organisaties in beweging. Doe je mee?

(Online) serious game Zaakgericht Werken

Implementaties van zaaksystemen zijn sinds het vele thuiswerken in een stroomversnelling gekomen. Want de wil om ook op ‘afstand’ de dienstverlening naar burgers blijvend te verbeteren, vergroot de roep om moderne digitale middelen. Maar hoe maak je medewerkers enthousiast voor zaakgericht werken? En hoe zorg je voor een soepele live-gang wanneer maar een deel van de medewerkers op locatie is? Quarant ontwikkelde hiervoor de Serious game Zaakgericht werken.

Doel

Betrokkenheid medewerkers vergroten bij zaakgericht werken

Tijd

2 uur

Aantal personen

Max. 20 personen

Voor wie?

Directie, leidinggevenden en medewerkers

Train de trainer mogelijkheid

Jazeker!

Resultaat

Medewerkers weten wat zaakgericht werken inhoudt en zien de voordelen ervan.

Hoe werkt het?

De online Serious game Zaakgericht werken is speciaal ontwikkeld voor organisaties die zaakgericht werken willen implementeren of uitbreiden. Tijdens de inspirerende workshop wordt duidelijk wat Zaakgericht werken precies inhoudt, wat de voordelen ervan zijn, wat je eigen rol is om het tot een succes te maken en hoe je de start het beste kunt aanpakken.

Aan het werk

Tijdens de game ga je samen met je collega’s aan het werk in een fictieve organisatie. Daarbij loop je aan tegen dagelijkse situaties als werkvertraging, werkvoorraden die te hoog zijn, etc. Tijdens twee speelronden ervaar je hoe zaakgericht werken leidt tot snellere en efficiëntere werkprocessen. Zo zie je hoe je werk eruit ziet als iedereen op een juiste manier zaakgericht werkt. Je verlaat de workshop vol inspiratie om de eerste stappen naar een succesvollere organisatie te zetten.

Leerdoelen

  • de voordelen van zaakgericht werken kennen
  • de verbinding tussen theorie en praktijk zien
  • meer inzicht in wat je eigen handelen betekent voor het geheel
  • begrijpen dat het succes van zaakgericht werken samenhangt met juist registreren
  • actiever meedenken en meedoen met het maken van nieuwe werkafspraken
  • alvast kennismaken met het nieuwe zaaksysteem.

Voor wie?

Voor iedereen in de organisatie: directie, management en medewerkers.

Stilzitten is er niet bij. Je gaat flink aan de slag. Echt heel erg leuk. En het is super leerzaam te zien hoe een andere manier van werken bijdraagt aan betere dienstverlening én meer werkplezier.
Deelnemer workshop
Een gemeente

Wil jij ook ervaren hoe je slimmer kunt werken?

Job vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Consultant
Job Coenen
Als Consultant help ik overheden met verander- en procesmanagement. Daar ligt mijn kracht en passie. Ik stel overheidsprofessionals in staat hun werk optimaal te kunnen doen. Dit doe ik door de juiste vragen te stellen, hen een ander perspectief te bieden en medewerkers open te stellen voor nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie aanvragen

Vul je gegevens in en wij nemen contact met jou op.
Pagina delen:

KENNISBLOGS

Gerelateerde kennisblogs

Dienstverlening

Bestuurlijke besluitvorming digitaal én zaakgericht?

We boeken onze reizen digitaal. Regelen onze bankzaken digitaal. En onderhouden zelfs onze vriendschappen voor een deel digitaal. Maar gemeenten organiseren nog veel rond papier….

Jos Poels
22 november 2013 – 4 min lezen
Dienstverlening

Staat zaakgericht werken stil?

Zaakgericht werken levert al jaren een grote bijdrage aan de modernisering en verbetering van de gemeentelijke informatiehuishouding. Veel gemeenten gaan momenteel met een zaaksysteem van…

Jos Poels
10 november 2020 – 6 min lezen
Geen categorie

Help! De 5 grootste valkuilen tijdens verandertrajecten

Help! De 5 grootste valkuilen tijdens verandertrajecten Er is enorm veel informatie te vinden over succesvol veranderen. Toch blijft het in de praktijk altijd een…

Job Coenen
9 maart 2020 – 6 min lezen