Video: de cloud en gemeentelijke dienstverlening

Is de cloud alleen een nieuwe, handige manier om applicaties te ontsluiten en data op te slaan? Of verandert het ook de manier waarop gemeenten hun dienstverlening aan burgers en bedrijven aanbieden?

Mogelijkheden dankzij de cloud

Op YouTube staat een inspirerende video van Mark Foden over de invloed van de cloud op de dienstverlening van gemeenten. De video is gericht op het Engelse bestuur, maar een parallel met Nederland is gemakkelijk te trekken: dienstverlening op maat, medewerkers die meer tijd voor hun eigen vakgebied hebben en betere samenwerking met ketenpartners.

Gerichter, sneller en specifieker informatie delen

Ook wij geloven dat de cloud meer is dan een ontwikkeling waardoor alleen de infrastructuur iets beter beschikbaar en schaalbaar wordt. De cloud biedt gemeenten en partners meer mogelijkheden om gerichter, sneller en specifieker informatie vanuit verschillende bronnen en toepassingen met burgers en bedrijven te delen. Het gaat dan niet alleen om informatie van de overheid naar burgers en bedrijven, maar ook andersom. Echte communicatie dus, in plaats van alleen zenden.

Meer informatie over cloud en gemeenten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de cloud voor gemeenten? Neem dan contact op met Wim Hoekstra: 06 212 606 38, wim.hoekstra@quarant.nl.

 

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.