Uitnodiging kennissessie: Cloud – van beleid naar praktijk!

Gemeenten krijgen steeds vaker te maken Cloudoplossingen. Deze bieden namelijk de flexibiliteit en schaalbaarheid die nodig is voor de vraag uit de markt: intensievere samenwerking en meer transparantie. Hoe dit werkt? Tijdens de kennissessie van Microsoft op 7 april vertelt een aantal specialisten hierover. Wim Hoekstra is een van de sprekers. Hij deelt zijn visie op en ervaring met Cloudoplossingen bij gemeenten, zodat ze de juiste keuzes maken bij het ontwikkelen van een Cloudstrategie.

Uitnodiging Kennissessie ‘Cloud van beleid naar praktijk’

Quarant nodigt u graag uit voor de Kennissessie ‘Cloud: van beleid naar praktijk’: op donderdag 7 april van 8.45 – 12.00 uur bij Microsoft Schiphol Centrum. U kunt dan sparren met peers en leren van experts. Wij zien Cloudoplossingen als de toekomst. Daarom denken wij dat deze kennissessie ook voor u van belang is.

Programma Kennissessie ‘Cloud van beleid naar praktijk’

09:00 – 09:45 Gemeente Zoetermeer:
Martijn de Groot deelt zijn ervaringen met het bij elkaar brengen van business en IT: het gaat enerzijds om een behoefte aan een meer flexibele infrastructuur, en anderzijds om meer grip en inzicht in de projectmanagement processen. Dankzij Microsoft Project Online en een breed gedragen Cloudbeleid heeft de gemeente Zoetermeer dit gerealiseerd.

09:45 – 10:30 Cloudstrategie, onmisbaar onderdeel van het I-beleid anno 2016:
Het strategische belang van Informatisering neemt toe, dat van Automatisering neemt af. Wat is het belang van een Cloudstrategie in het informatiebeleid? Hoe vertaal je het containerbegrip ‘Cloud’ naar uitvoerbaar Informatiebeleid?  Wim Hoekstra, partner bij Quarant, deelt zijn visie en ervaringen. Lees hier alvast waarom een Cloudstrategie een onmisbaar onderdeel is van het Informatiebeleid.

10:30 – 11:15 Technische aspecten van Cloud en OnPremise:
Maarten Eekels van Portiva neemt je mee in de technische aspecten van Cloud en OnPremise: waar moet je vanuit de techniek rekening mee houden? En wat zijn best & bad practices?

11:15 – 12:00 Microsoft PPM in de Cloud: hogere productiviteit in project & portfolio management:
Hoe helpt PPM u om grip te krijgen op uw projecten en programma’s. Hoe krijgt u inzicht in en bestuurt u het totale portfolio? Hoe zorg je voor een goede adoptie van deze veelzijdige omgeving. Hoe kun je het projectmatig werken professionaliseren? Wat is de plaats van Project Online naast het zaak-, het documentbeheer- en het financiële systeem? Allerlei vragen waar Lex van Zonneveld van JSR en Eline Stap van Microsoft helder inzicht in zullen geven.