Round Table 23 juni: Je data veiligstellen binnen handbereik

Op 23 juni 2016 organiseren Microsoft, Sparked en Quarant een Round Table speciaal voor Chief Information Security Oficers (CISO) binnen gemeenten.

CISO

Ben jij de CISO binnen jouw gemeente? Dan is garantie op informatiebeveiliging je hoofddoel. Hoe ga je om met het voorkomen van datalekken? Op 23 juni spreekt o.a. Wim Hoekstra (Partner Quarant) bij Microsoft en Sparked over de wijze waarop een cloudstrategie en informatiebeveiliging vertaald kunnen worden in informatiebeleidsplannen. Daarnaast is er gelegenheid om te sparren met andere CISO’s van gemeenten over dit onderwerp. Ben jij CISO? Bekijk hieronder de onderwerpen tijdens het evenement.

Onderwerpen Round Table:

Moderne informatiebeleidsplannen van gemeenten besteden ook aandacht aan een cloudstrategie
Wim Hoekstra, spreker en Partner Quarant –
Is een ‘mobile first/public cloud first’ strategie anno 2016 al een mogelijke strategie voor lokale overheden? Wim is van mening dat dit wel het geval is. Redenerend vanuit de Wbp legt hij uit op welke wijze een combinatie van SaaS-leveranciers en public cloud leveranciers onderdeel kunnen uitmaken van een gemeentelijke hybrid cloud architectuur. Hij ondersteunt zijn verhaal met een praktijkvoorbeeld van een gemeentelijk samenwerkingsverband dat recentelijk haar gehele ICT-inrichting heeft vernieuwd.

Waarborgen, zekerheden en maatregelen voor de cloud 
Martin Vliem, spreker en National Security Officer Microsoft
Cloud computing als vernieuwend IT paradigma kan gemeenten op diverse terreinen waarde bieden. Maar dat leidt tot vragen op het gebied van beveiliging, privacy, continuïteit en rechtmatigheid. Martin Vliem (spreker en National Security Officer Microsoft) bediscussieert een aantal van die vragen vanuit het perspectief van de cloudleverancier en gaat in op enkele concrete waarborgen, zekerheden en maatregelen.

Hoe technologie jouw gemeente heel snel veiliger kan maken
Joran Markx, spreker en Cloud Architect & People manager Sparked
Nieuwe technologie wordt vaak gezien als de achilleshiel van beveiliging. Maar technologie kan juist de ‘enabler’ van beveiliging zijn. Veel beheersmaatregelen kan je middels technologie gewoon ‘as a service’ consumeren. Hierdoor maak je als gemeente al heel snel grote stappen. In deze sessie vertelt Joran je hoe je met een aantal simpele tools snel aan de slag kunt.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over de bijeenkomst en hoe u de data binnen uw organisatie veilig kunt stellen? Of heeft u vragen over hoe u een dergelijk traject op moet starten? Neem dan contact op met Wim Hoekstra, 06 212 606 38, wim.hoekstra@quarant.nl.