Quarant gekozen tot Microsoft Cloud Advisory Partner 2017

We zijn erg trots dat Microsoft ons – als ‘niet-ICT’ bedrijf – afgelopen dinsdag heeft benoemd tot Cloud Advisory Partner 2017 binnen de sector overheid. Jos Poels en Wim Hoekstra namen de prijs in ontvangst.

Datum
6 juli 2017
Auteur
Wim Hoekstra
Diensten
I-visie & beleid
Leestijd
2 min

Nut en noodzaak cloudstrategie

Microsoft prees Quarant omdat wij in staat zijn bestuur en management van lokale overheden te overtuigen van de nut en noodzaak van een cloudstrategie. Volgens Microsoft zijn wij een van de weinige partijen in de markt die dat lukt.

Verbinding mens en informatie

Gemeenten worden steeds meer een centrale informatieregisseur in het web van burgers, bedrijven, partners en andere overheden. Tegelijkertijd moeten ze veiligheid, betrouwbaarheid en privacy van data waarborgen. Dat vraagt om een goede cloudstrategie waarin niet alleen aandacht is voor techniek, maar ook voor medewerkers. Belangrijk is bijvoorbeeld dat I&A-medewerkers de ruimte en vertrouwen krijgen hun expertise volledig in te zetten. Verder is een gebruikersadoptieprogramma op maat noodzakelijk, zodat medewerkers van vakafdelingen hun kennis en vaardigheden van onder andere applicaties, wetgeving en veiligheid kunnen blijven testen en ontwikkelen.

Kennispartner voor lokale overheden

De afgelopen jaren hebben we verschillende gemeenten en samenwerkingsverbanden geholpen met de ontwikkeling van een praktische cloudstrategie. En we hebben lokale overheden vanuit verschillende tactische rollen (programmamanager, projectmanager, adviseur of interimmanager) ondersteund bij de daadwerkelijke realisatie van hun cloudstrategie. We werkten onder andere voor DUO+, Deurne, Pijnacker-Nootdorp, Peelgemeenten, Amstelveen en Vlaardingen/Schiedam/Maassluis.

Microsoft Government Partner Awards voor Nederland

Microsoft zet ieder jaar bedrijven die zich op bijzondere wijze bij de overheid manifesteren in het zonnetje. Dit jaar ging het om de volgende categorieën:
• Cloud Licensing Partner of the Year 2017
• Cloud Advisory Partner of the Year 2017
• Cloud Solution Partner of the Year 2017
• Cloud Innovator Partner of the Year 2017

Meer weten over het belang van een cloudstrategie?

Stel je vraag aan Wim. Of laat een bericht achter in de chat.

Partner
Wim Hoekstra
Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor gemeenten om de dienstverlening te verbeteren, meer samen te werken en interne werkprocessen te stroomlijnen. Goede informatisering en automatisering zorgen ervoor dat daarbij ook de wettelijke taken gewaarborgd blijven.
Pagina delen: