Quarant Academie verzorgt opleidingsplan Peelgemeenten

Twee maanden voordat de samenwerking Peelgemeenten daadwerkelijk van start gaat, zijn de 80 medewerkers begonnen aan hun opleidingsprogramma. Het opleidingenportaal van Quarant Academie biedt medewerkers daarbij opleidingen en kennistests op maat.

Een gebruikersadoptieprogramma op maat

De gemeenten Asten, Someren, Deurne, Gemert-Bakel en Laarbeek gaan vanaf 1 januari 2017 samenwerken in het sociale domein onder de naam Peelgemeenten. Om alle nieuwe software goed in de vingers te krijgen, volgen de medewerkers een gebruikersadoptieprogramma op maat. Ze leren daarin werken met de nieuwe front- en backofficesystemen. Ze leren ook werken in de cloud-omgeving. En ze vergroten hun kennis op het gebied van de kantoorautomatisering.

Zelf regelen met het opleidingenportaal

Iedere medewerker die het gebruikersadoptieprogramma volgt, kan inloggen op zijn of haar persoonlijk opleidingenportaal. Hierin staat alle informatie over de opleidingen overzichtelijk bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een kalender met daarin alle beschikbare opleidingen voor het front- en backofficesysteem. Medewerkers kunnen zichzelf aanmelden voor een of meerdere opleidingen.

Kennistesten

Verder staan er voor de medewerkers diverse testen klaar in het portaal. Hiermee zien ze of ze over een onderwerp voldoende kennis hebben of dat ze die kennis moeten vergroten. Medewerkers krijgen automatisch feedback als ze een test hebben gemaakt. Zo kan ieder voor zichzelf zien welke vervolgopleidingen noodzakelijk zijn. Deze vervolgopleidingen bestaan uit e-opleidingen of klassikale opleidingen. Ook deze e-opleidingen worden via het portaal aangeboden.

Blijven ontwikkelen

Nadat ze een opleiding hebben gevolgd, maken de medewerkers de kennistest opnieuw. Ze zien dan of ze de gewenste ontwikkeling hebben doorgemaakt. Op deze wijze kunnen medewerker hun kennisontwikkeling zelf monitoren en zichzelf blijven ontwikkelen. Het opleidingenportaal is daarmee de basis voor een gebruikersadoptieprogramma op maat.

Meer informatie

Wilt u een demo van het opleidingenportaal? Of meer weten over de Quarant Academie? Neem dan contact op met ons.