Download het onderzoeksrapport informatiebeveiliging voor gemeenten

42% van de gemeenten denkt niet opgewassen te zijn tegen cybercriminelen. Is dat een schrikbarend hoog percentage of getuigt dit van realisme? Dat is een van de vragen die opkomt bij dit onderzoek naar de informatiebeveiliging bij gemeenten. Ook kunnen we stellen dat op dit gebied nog flink wat uitdagingen liggen. Als het gaat om informatieveiligheid is de tijd van vrijblijvendheid absoluut voorbij.

We vroegen deelnemende gemeenten of ze denken dat hun organisatie cyberaanvallen kan weerstaan. Wat ze doen op het gebied van mens, techniek en organisatie om de informatieveiligheid te vergroten. En wat ze als de grootste bedreigingen zien.

Dit rapport biedt niet alleen inzicht in hoe gemeenten naar hun informatiebeveiliging kijken, maar ook concrete adviezen hoe zij de weerbaarheid naar een hoger plan kunnen tillen. Het rapport gaat in op:

  • De mens als zwakste schakel
  • De techniek als vestingwal
  • De organisatie als controlekamer
  • De belangrijkste vijf stappen naar een betere informatieveiligheid
Download het onderzoeksrapport informatiebeveiliging
Met concrete adviezen voor gemeenten

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer informatie?

Wim beantwoordt graag jouw vraag en denkt met je mee. Of laat een bericht achter in de chat.

Partner
Wim Hoekstra
Er zijn nog genoeg mogelijkheden voor gemeenten om de dienstverlening te verbeteren, meer samen te werken en interne werkprocessen te stroomlijnen. Goede informatisering en automatisering zorgen ervoor dat daarbij ook de wettelijke taken gewaarborgd blijven.
Pagina delen: