Onderzoek samenwerking functioneel beheer

Voor de Regionale ICT Dienst Utrecht (RID) voeren we een onderzoek uit naar de mogelijkheden van samenwerking op het gebied van het functionele beheer van enkele kernapplicaties.

Gezamenlijk functioneel beheer

De Regionale ICT-Dienst Utrecht (RID Utrecht) is de ICT-dienstverlener voor de gemeenten Baarn, Bunnik, De Bilt, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en de Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug. In ons onderzoek bekijken we de mogelijkheden om het functionele beheer van enkele kernapplicaties samen op te pakken.

Kwetsbaarheid, kwaliteit en kosten

Het onderzoek spitst zich toe op de applicaties voor Burgerzaken, Sociale zaken en Financiën. De K’s van kwetsbaarheid, kwaliteit en kosten zijn hierbij leidraad. In ons rapport gaan we vooral in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van een gezamenlijk functioneel beheer. En we bieden een globaal stappenplan voor de inrichting ervan.

Meer informatie

Benieuwd of een onderzoek naar samenwerking ook voor uw organisatie interessant is? Bel Adrie van Bohemen voor meer informatie: 06 53 37 14 87. Of stuur een e-mail: adrie.van.bohemen@quarant.nl.