Home / Omgevingswet / Mijn Omgevingswet: samen werken aan de implementatie van de Omgevingswet

Mijn Omgevingswet: samen werken aan de implementatie van de Omgevingswet

Bij de implementatie van de Omgevingswet (Ow) staan overheden voor een groot deel voor vergelijkbare taken. We denken dat die implementatie een stuk eenvoudiger wordt als overheden de mogelijkheid hebben om kennis en sjablonen te delen. Daarom hebben we het samenwerkingsplatform Mijn Omgevingswet (mijnomgevingswet.info) opgericht.

Wat biedt Mijn Omgevingswet?

Mijn Omgevingswet heeft de volgende functies:

  • informatie over de nieuwe bedrijfsprocessen en het digitaal stelsel van de Omgevingswet;
  • analyses van de impact voor uw organisatie;
  • concrete acties voor de implementatie;
  • een online projectomgeving voor de implementatie.

Mijn omgevingswet 2

Halen en brengen

Voor de verschillende bedrijfsprocessen en onderdelen in het digitaal stelsel van de Omgevingswet hebben wij de beschikbare informatie verzameld en beschreven. Hierbij hebben we gebruikgemaakt van onze huidige ervaring met de implementatie van de Omgevingswet. We werken deze informatie continu bij en ook andere deelnemers aan het platform kunnen hun bijdragen leveren. Andersom kunt u uw vragen stellen op een forum wanneer u tegen vraagstukken in de praktijk aanloopt.

Projectomgeving

Bij de implementatie zijn altijd meerdere overheden en diensten betrokken. De meeste overheden hebben nog geen geschikte tools om gemakkelijk met alle betrokkenen projectmatig te kunnen werken. Daarom bieden we op Mijn Omgevingswet een eigen projectomgeving aan. In dit besloten deel kunt u gemakkelijk planningen en takenlijsten aanmaken en in werkgroepen samenwerken.

Mijn omgevingswet 3

Meld u gratis aan!

Iedereen die bij een overheidsinstantie werkt kan zich gratis aanmelden. Een groot deel van het platform is dan kosteloos te gebruiken. Voor enkele delen, zoals een eigen besloten projectomgeving, vragen we een kleine vergoeding. Meer informatie vindt u op mijnomgevingswet.info.

Han Kuiper
Han Kuiper
Als Consultant bij Quarant houd ik mij veel bezig met de Omgevingswet en het DSO. Wetten worden vaak met een nobel doel opgesteld: veilig wonen in een schone samenleving. Helaas worden wetten vaak zo complex, dat het oorspronkelijk doel uit het oog verloren wordt. Ik maak wetgeving begrijpelijk, zodat we veiliger leven in een schoner Nederland. Meer informatie? 06 241 336 38
Lees meer blogs

Aanbevolen berichten

Neem contact met ons op

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over onze diensten? Wij denken graag met u mee.