Nieuwe Wet elektronisch berichtenverkeer belastingdienst van kracht

Gistermiddag ging de kogel door de kerk. De Eerste Kamer is akkoord met de Wet elektronisch berichtenverkeer Belastingdienst. Dit betekent dat de Belastingdienst nu verplicht is gesteld om berichten aan burgers voor inkomstenbelasting en toeslagen elektronisch te laten verlopen.

Berichten Belastingdienst via Berichtenbox

Berichten van de Belastingdienst kunnen straks, net zoals de voorlopers van de Belastingdienst, worden opgehaald uit de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Dit vraagt om veranderingen voor gemeenten en burgers. Tegelijkertijd biedt het vele voordelen voor alle partijen. Om van deze voordelen te kunnen profiteren zullen gemeenten voorbereid moeten zijn, en burgers op de hoogte moeten zijn van de mogelijkheden van de Berichtenbox van MijnOverheid.nl.

Aansluiten MijnOverheid.nl

Voor zowel gemeenten als burgers zijn er allereerst nog veel vraagtekens over het gebruik van de Berichtenbox. Deze vragen zullen niet in één keer kunnen worden beantwoord. Ook zal de doorvoering van papier naar digitaal niet in één keer worden volbracht, maar stapsgewijs. Voor u als gemeente is het in ieder geval van belang om aangesloten te zijn bij MijnOverheid.nl. Er is dus nog wat werk aan de winkel.

Wat betekent het voor uw organisatie?

Wilt u eens van gedachten wisselen over wat de nieuwe wet voor uw organisatie betekent? Of wilt u meer informatie over het aansluiten bij MijnOverheid.nl? Neem dan contact op met Wim Hoekstra: 06 212 606 38, wim.hoekstra@quarant.nl.