Inrichtingsvoorstel Functioneel Beheer A2-gemeenten

De A2-gemeenten breiden hun samenwerking uit met alle PIOFACH-taken in een nieuwe gemeenschappelijke regeling. Het management van de nieuwe samenwerking heeft Quarant gevraagd een inrichtingsvoorstel te maken voor het Functioneel Beheer van alle applicaties die de gemeenten in de samenwerking gebruiken.

Kwetsbaarheid, kwaliteit en kosten

De K’s van kwetsbaarheid, kwaliteit en kosten zijn een belangrijke leidraad in ons onderzoek en advies. Evenals het gebruik van de BiSL en ASL modellen. Uiteindelijk benoemen we zowel de mogelijkheden als de onmogelijkheden van een samenwerking. In ons rapport nemen we ook een goed onderbouwd stappenplan voor het inrichten van het gezamenlijke functioneel beheer op.

A2-gemeenten

De A2-gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard werken al sinds 2004 op onderdelen samen. De samenwerking is genoemd naar de snelweg A2 die deze drie gemeenten met elkaar verbindt.

PIOFACH

PIOFACH is een afkorting voor Personeel, Inkoop, Organisatie, Financiën, Automatisering, Communicatie en Huisvesting. Het is een bundeling van de belangrijkste elementen van de bedrijfsvoering binnen een organisatie.

Meer informatie

Quarant heeft veel ervaring met de begeleiding van samenwerkingsverbanden in hun ontwikkeling tot betrouwbare Businesspartner voor de deelnemende gemeenten. Benieuwd of een onderzoek naar samenwerking ook voor uw organisatie interessant is? Bel Adrie van Bohemen voor meer informatie: 06 53 37 14 87. Of stuur een e-mail: adrie.van.bohemen@quarant.nl.