Fase 2 van de implementatie ESB in Bergen op Zoom

In fase 1 van de implementatie van de Enterprise Service Bus (ESB) in Bergen op Zoom is de MKSĀ  succesvol vervangen. Nu is het tijd voor fase 2. Daarin worden zeventien nieuwe koppelingen in gebruik genomen. En de beheerorganisatie wordt aangepast aan ketengericht werken.

Projectleiding

Quarant levert de projectleiding voor fase 2 van de implementatie ESB in Bergen op Zoom. Verder bestaat het projectteam bestaat uit de ESB-beheerders, de applicatiebeheerder en de proceseigenaar.

Regie op de informatievoorziening

Een ESB geeft gemeenten meer regie op de informatievoorziening en datadistributie. Daarmee kan de digitale dienstverlening beter worden ondersteund. Ook kan de informatie-uitwisseling met ketenpartners sneller in gang worden gezet.

Leveranciersonafhankelijk

De beheerders in Bergen op Zoom krijgen een training om de koppelingen zelf te configureren. Zodat ze onafhankelijk van leveranciers kunnen werken.

Meer informatie over implementatie ESB

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een ESB? Of over de beste manier deze te implementeren? Neem dan contact op met Adrie van Bohemen: 06 53 37 14 87 of adrie.van.bohemen@quarant.nl.