Houd de aandacht vast met Poll Everywhere

Tijdens een presentatie of bijeenkomst wilt u graag de aandacht van uw publiek vasthouden. Interactie is een goede methode daarvoor. De applicatie Poll Everywhere helpt u daarbij. U laat uw publiek via smartphone of tablet reageren op een vraag of stelling. En u presenteert de resultaten direct aan de zaal.

Van monoloog naar dialoog

Zelf zijn we erg enthousiast over de mogelijkheden van Poll Everywhere. Het is een ideale tool om van uw presentatie een echte dialoog te maken. De drempel om mee te doen is erg laag. Via een smartphone of tablet geven de aanwezigen antwoord op uw vragen. Dit kan eventueel ook met een tekstbericht. Het publiek vindt het leuk als ze worden betrokken bij uw presentatie. Tegelijkertijd is deze interactie voor u een goede manier uw publiek beter te leren kennen.

Snel en gemakkelijk

Bij het maken van de vragen kunt u kiezen uit veel verschillende interactievormen. Denk onder andere aan meerkeuzenvragen, open vragen, klikbare plaatjes of voor-tegen stemmingen. U kunt de aanwezigen bijvoorbeeld ook hun woonplaats op een landkaart laten aanklikken en de resultaten vervolgens via een landkaart in uw presentatie weergeven. Of u vraagt de aanwezigen woorden in te vullen en presenteert de resultaten in een mooie woordcloud.

Integratie met PowerPoint

Een groot voordeel van Poll Everywhere is dat u de resultaten van uw peiling of enquĂȘte direct kunt integreren in uw PowerPointpresentatie. U hoeft dus niet te schakelen tussen schermen. De antwoorden worden verwerkt en gepresenteerd in een door u gekozen visualisatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan diagrammen, infographics, woordcloud of landkaarten. Tijdens de presentatie ziet u de resultaten op het scherm live binnenstromen.

Zelf aan de slag met Poll Everywhere

Poll Everywhere is hiermee volgens ons een prima middel om tijdens uw presentatie of vergadering de discussie op gang te brengen. Wilt u zelf ervaren hoe dit werkt in de praktijk? Imke Lenkens, trainee bij Quarant, vertelt u er graag meer over: imke.lenkens@quarant.nl.