Gemeente Soest – Doorstart zaakgericht werken

Een paar maanden geleden is de gemeente Soest begonnen met de implementatie van zaakgericht werken. Dat gaat niet altijd even gemakkelijk. Een recent onderzoek wees dan ook uit dat de implementatie op sommige plekken in de organisatie stroever loopt dan verwacht.

Geen middel maar een doel

Age Veenstra, gemeentesecretaris Soest: ‘We vinden het heel belangrijk dat we zaakgericht gaan werken. Niet als doel op zich, maar als een middel om andere doelen te behalen. Denk aan een betere dienstverlening of het efficiënter en doelmatiger uitvoeren van processen. Omdat zaakgericht werken nu niet goed genoeg van de grond komt, is een doorstart nodig.’

Zaakgericht werken met Quarant

Gemeente Soest heeft Quarant gevraagd om ervoor te zorgen dat de doorstart snel wordt opgepakt. Samen met het management, teamleiders, coördinatoren en adviseurs uit de gehele organisatie is een aftrapbijeenkomst geweest, waarin de uitgangspunten en randvoorwaarden zijn afgesproken. De komende periode starten we met het traject, waarbij de hele organisatie intensief aan de bak moet.

 

Wij delen. kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.