Digitale begeleiding en opleiding van de eindgebruiker

E-learning vervangt in steeds meer organisaties de klassikale manier van kennisoverdracht. Zeker als het doel is eindgebruikers met applicaties en software te leren werken. Dat vraagt wel om goede tools om digitaal lesmateriaal mee te ontwikkelen en beheren.

PantaPresenter

De gemeente Helmond gebruikte PantaPresenter bij de implementatie van zaakgericht werken. PantaPresenter is een “in the cloud” applicatie voor e-learning waarmee medewerkers zelf in een handomdraai lesmodules kunnen ontwikkelen. De medewerkers van Helmond maakten deze modules in de eigen huisstijl. De applicatie werkt helemaal online, dus er hoeft niets op een server of pc te worden geïnstalleerd.

Zelf aan de slag

Met PantaPresenter is het mogelijk om media te integreren in de lessen. Denk aan video’s, teksten, PDF’s, weblinks, afbeeldingen, Flashanimaties en HTML5-animaties en zo door. Daarnaast kent de applicatie allerlei templates voor interactieve quizzen, opdrachten en toetsen met verschillende vraagvormen (multiplechoice, waar/niet waar, welke afbeeldingen horen bij elkaar, open vragen enz).

Learning management systemen

PantaPresenter werkt samen met bestaande learning management systemen (LMS). Gegevens als bijvoorbeeld deelnemers, cursusnamen, statussen, behaalde opdrachten, wel/niet-geslaagd kunnen via API’s verstuurd worden naar het LMS waarmee een organisatie werkt.

Meer informatie

Wilt u weten of PantaPresenter eventueel geschikt is om digitale opleidingen binnen uw organisatie mee op te zetten? Neem dan contact op met Jos Poels: 06 50 60 88 86, jos.poels@quarant.nl.