Digitaal werken, maar handleidingen op papier?

Ook in organisaties waar zaakgericht en digitaal werken het uitgangspunt is, blijven medewerkers handleidingen en leermiddelen vaak nog lange tijd van papier gebruiken. De reden? De kennisbanken, naslagwerken en leermethoden zijn nog vormgegeven volgens oude papieren voorbeelden.

Digitaal verspreiden van kennis

Organisaties kunnen veel winst behalen als ze direct bij de implementatie van zaakgericht of digitaal werken aandacht besteden aan het digitaal borgen, verspreiden en toegankelijk maken van kennis. Het gaat dan niet alleen om het wat, maar vooral ook om het hoe. Een pdf van 100 pagina┬┤s is weliswaar een digitaal document, maar zeer onhandig om snel iets op te zoeken. Dat kan beter via intranet of een speciale url. Een instructiefilmpje is vaak beter te volgen dan een ingewikkelde handleiding in woorden.

E-learning en digitale leermiddelen

Pantamedia is een organisatie die tooling en expertise aanbiedt bij het ontwerpen, ontwikkelen en realiseren van e-learning platforms en digitale leermiddelen. Uitgangspunt is dat gebruikers met moderne technische middelen per onderwerp snel informatie kunnen inwinnen of een complete leermodule kunnen volgen.

In eigen beheer van de gemeente

Interessant aan de middelen die Pantamedia biedt, is dat organisaties zelf relevante content kunnen aanmaken en beheren. Gemeenten kunnen daarmee e-learning voor een belangrijk deel in eigen beheer vormgeven. Of het nu gaat om kennis van systemen of het gebruik van de koffieautomaat.

Meer informatie over digitale leermiddelen

Benieuwd of de oplossingen van Pantamedia voor uw gemeente interessant zijn? Bel Jos Poels: 06 50 60 88 86. Of stuur een e-mail: jos.poels@quarant.nl.