Burgers bereiken via de Berichtenbox

De Berichtenbox van MijnOverheid.nl biedt gemeenten de kans om de digitale communicatie met burgers naar een hoger plan te tillen.

Formele post

De Berichtenbox is de persoonlijke, beveiligde postbus op Mijnoverheid.nl voor alle elektronische berichten van de overheid aan individuele burgers. De Berichtenbox kan gebruikt worden als formeel alternatief voor fysieke post – inclusief berichten met rechtsgevolgen. Post in de Berichtenbox heeft namelijk dezelfde juridische status als papieren post, dit in tegenstelling tot e-mailberichten.

De voordelen van de Berichtenbox voor gemeenten

Voor gemeenten zijn de voordelen groot:
•    Besparing op papier- en portokosten.
•    MijnOverheid.nl beheert de e-mailadressen van burgers en zorgt voor notificaties.
•    Betere gegevenskwaliteit: burgers controleren hun gegevens zelf.
•    Gemak voor burgers: zo veel mogelijk overheidsinformatie bij elkaar

Verwachte groei

Op dit moment kent de Berichtenbox 1,7 miljoen gebruikers, maar dat kunnen er snel meer worden. Bij de Eerste Kamer ligt een voorstel om berichten voor de inkomstenbelasting en toeslagen verplicht elektronisch te laten verlopen. Als dat voorstel doorgaat, betekent dat een groei van 1,7 naar 11 miljoen gebruikers. Vanaf dat moment beschikt MijnOverheid.nl over een bron met e-mailadressen van een groot deel van alle volwassenen in Nederland.

Meer informatie

Redenen genoeg dus voor gemeenten om zich aan te sluiten bij MijnOverheid.nl. Neem voor meer informatie contact op met Wim Hoekstra: 06 212 606 38, wim.hoekstra@quarant.nl.

 

Wij delen kennis, tips en adviezen. Blijf op de hoogte.
Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Of volg ons op LinkedIn.