Bijeenkomst 24 maart: Gemeenten en Microsoft Azure Cloud?

Wat kun je als gemeente met de cloud? Welke voordelen levert de overstap nu werkelijk op? Hoe zit het met de beveiliging? Hoe ga je om met persoonsgegevens? En hoe ontwikkel je een verantwoorde cloudstrategie? Wim Hoekstra is een van de sprekers tijdens de ValueBlue’s informatiebijeenkomst op 24 maart: Gemeenten en Microsoft Azure Cloud. Tijdens deze middag zullen de sprekers middels praktijkvoorbeelden laten zien hoe gemeenten Microsoft Azure Cloud kunnen gaan gebruiken.

Organisatie Duo+ als voorbeeld voor cloud-oplossing

De uitvoeringsorganisatie Duo+ (Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel)heeft gekozen voor een public cloud first strategie. Wim Hoekstra was als programma manager betrokken bij de uitwerking van deze strategie en vervolgens verantwoordelijk voor de ontwerp en realisatie fase. Hij vertelt over zijn ervaringen. En geeft concrete handvatten op basis waarvan elke gemeente kan bepalen of en in welke mate de cloud van toegevoegde waarde zal zijn. Welke financiële en kwalitatieve redenen een rol spelen en waar je rekening mee moet houden.

Introductie Microsoft Azure Cloud

Wat is Azure en hoe zit het platform daadwerkelijk in elkaar? Waarom is Azure interessant voor gemeenten? Welke voordelen kan de overstap naar Azure bieden op de korte en lange termijn? En waarom is security op Azure ook met de strenge regelgeving voor gemeenten geen probleem? Martin Vliem van Microsoft zal een korte introductie geven over Azure.

Azure Readyness Assessment

Staat het in de cloud werken in uw organisatie op de agenda en wilt u goed inzicht krijgen in wat het concreet kan betekenen? Door middel van een grotendeels geautomatiseerde scan wordt in enkele dagen een concreet en onderbouwd voorstel ontwikkeld met welke applicaties, databases en systemen uw gemeente concrete voordelen zal behalen en tegelijk praktische ervaring met Microsoft Azure kunt opdoen middels een hybride start met de cloud. Tom de Ridder, Azure specialist bij ValueBlue. toont hoe dit in zijn werk gaat.

De praktijk

Kiest uw organisatie voor de cloud en wordt het traject opgestart, dan is de Azure Readyness Assessment van Microsoft een goede start. Quarant kan in samenwerking met ValueBlue het traject opzetten en begeleiden. ValueBlue als specialist op het gebied van de software, Quarant als adviseur en voor begeleiding van het gehele traject en implementatie.

Meer informatie over Cloud voor gemeenten?

Wilt u meer weten over de bijeenkomst en wat cloud voor uw organisatie kan betekenen? Of heeft u vragen over hoe u een dergelijk traject op moet starten? Neem dan contact op met Wim Hoekstra, 06 212 606 38, wim.hoekstra@quarant.nl.