Wij geloven in een prettige, veilige samenleving en betrouwbare overheid

We helpen lokale overheden vooruit bij hun digitale transformatie

Burgers willen graag plezierig wonen, werken en leven in hun buurt, dorp of stad. Lokale overheden creëren daarvoor de randvoorwaarden. Klantgerichte, rechtmatige en doelmatige dienstverlening is nodig om burgers en overheden dichter bij elkaar te brengen. Wij helpen gemeenten dit voor elkaar te krijgen.

Kom jij ons team versterken?
Bekijk onze vacatures en solliciteer!

Realisatiekracht met hoge adoptiegraad
We helpen organisaties écht vooruit door veranderingen en nieuwe energie in de organisatie te verankeren. Dit doen we met veel plezier en enthousiasme.
Ervaren en omarmen
Met onze inspirerende en effectieve aanpakken laten we medewerkers gewenste veranderingen ervaren en omarmen. Zo zorgen we ervoor dat zij gemotiveerd zijn en blijven om bij te dragen aan een betere dienstverlening.
Kennis en kwaliteit
Met onze collectieve expertises brengen we veel kennis en maken die op een praktische manier betekenisvol voor organisaties. Dit doen we op strategisch, tactisch en operationeel niveau.
Stilzitten is er niet bij. Je gaat flink aan de slag. Echt heel erg leuk. En het is super leerzaam te zien hoe een andere manier van werken bijdraagt aan betere dienstverlening én meer werkplezier.
Deelnemer workshop Zaakgericht werken
Gemeente

Onze werkwijze

Om klantgerichte, rechtmatige en doelmatige dienstverlening te bereiken, moeten lokale overheden technologische, wettelijke en maatschappelijke ontwikkelingen integreren en verankeren in hun dienstverlening en bedrijfsvoering. Daar komt veel bij kijken. Met onze werkwijze zorgen we ervoor dat het resultaat blijvend is.

Inspireren
We brengen organisaties in beweging

Voor onze klanten bedenken we praktisch toepasbare oplossingen die echt werken. Met onze effectieve en inspirerende aanpakken ervaren en beleven medewerkers niet alleen het eindresultaat. We motiveren ze ook om daar zelf aan bij te dragen. Wij nemen daarbij het initiatief, maar het gewenste resultaat bereiken we samen. Zo ontstaat er positieve energie en worden veranderingen blijvend omarmd.

Wij hebben
een uitdaging
Hoe lossen we dit op?
conceptualiseren
Visie- en strategievorming

De realisatie van nieuwe initiatieven verloopt altijd stroef als niet iedereen hetzelfde eindbeeld daarbij heeft. In deze tijden van grote veranderingen zijn visie- en strategievorming daarom essentieel.

Hoe krijgen
we alle neuzen
dezelfde kant op?
concretisering
Projecten en activiteiten initiëren en realiseren

Beleid ontwikkelen. Projecten en activiteiten initiëren en realiseren. Het monitoren van het gehele verandertraject. Het concretiseren en uitvoeren van een visie. Dit alles vraagt veel. We nemen onze klanten dan ook stap voor stap mee met onze planmatige aanpak.

We kunnen nu echt aan de slag!
realiseren
Benutten van kennis en kracht

Naast onze eigen strategische visie, brede expertise, enthousiasme en realisatiekracht benutten we de kennis en kracht uit de organisatie van onze opdrachtgevers. En we zetten de mens altijd centraal. Want veranderingen beklijven het beste wanneer managers en medewerkers hier zelf een belangrijke rol bij spelen.

We overtuigen
iedereen ervan dat
het kan.
verankeren
Streven naar continue verbetering

Veranderingen zijn alleen geslaagd als het gedrag van mensen is veranderd. Het doorbreken van ingesleten patronen is vaak lastig. Het blijven trainen van medewerkers en streven naar continu verbeteren is essentieel. Dit vraagt om betrokkenheid en eigenaarschap vanuit het management. Alleen dan leiden investeringen tot een duurzaam resultaat.

Het is gelukt!
Zo moeten we door
blijven gaan.

KENNISBLOGS

Wij delen onze kennis met jou

Implementatie & adoptie

Cultuurverandering: succesfactor implementatie Woo

Met de komst van de Woo is er voor gemeenten behoorlijk wat veranderd. En de komende jaren gaat er nog meer veranderen, vooral als het gaat om actief openbaar maken. In dit artikel geven we je handvatten om al die veranderingen op een succesvolle manier in je organisatie te implementeren.

Daphne Verstegen
6 september 2023 – 11 min lezen
I&A organisatie op orde

Moderniseer je functioneel beheer! Zo voorkom je een haperende informatievoorziening

De rol van functioneel beheer bij gemeenten is flink aan het veranderen. Meer regievoering, meer gegevensbeheer, meer advisering. Als je als gemeente deze stap naar een modernere invulling van functioneel beheer niet maakt, gaat de doorontwikkeling van je informatievoorziening op steeds meer plekken haperen. De hoogste tijd dus om structureel na te denken hoe je het functioneel beheer in je organisatie modern organiseert.

Wim Hoekstra
6 september 2023 – 12 min lezen
I&A organisatie op orde

I-governance voor gemeenten – deel 1: de juiste mensen aan boord

Als gemeente je I-governance op orde brengen? Lees wat de belangrijkste randvoorwaarden daarvoor zijn. En maak gebruik van onze praktische handvatten. Dee1 – de juiste mensen aan boord.

Herman Hogendoorn
5 september 2023 – 7 min lezen

CASE

Benieuwd hoe wij onze werkwijze toepassen in de praktijk?

We stelden we een I&A-visie op, met als doel de I&A-organisatie en ICT samenwerking in te richten ter ondersteuning van de doelstellingen van de gemeenten.